Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:804156
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Versaļas pils    4
1.1.  Luijs XIV un viņa personība    4
1.2.  Versaļas pils vēsture    5
1.3.  Versaļas pils iekārtojums    7
  Izmantotās literatūras saraksts    9
Фрагмент работы

„Venēras zāle” - šī salona pats galvenais eksponāts ir Luija XIV statuja (sk. attēlu). „Diānas zālē” stāvēja milzīgs galds, kur pie Luija XIV izklaidējās spēlējot biljardu. Galds tika uzklāts ar spilgti aveņkrāsas velūru paklāju ar zelta bārksti. Galma dāmas sēdēja uz paaugstinājuma, kas ļāva tiem vērot spēli un aplaudēt karaļa panākumiem.
„Apolona zāle” - troņa zāle. Tas kalpoja ārvalstu vēstnieku svinīgiem paņēmieniem un troņu svētkiem. Vakaros šeit parasti dejoja, rīkoja muzikālus un teatrālus priekšstatus. Karalis pats ar baudu piedalījās tajos. „Kara zāle” pilnīgi ir veltīta Francijas triumfam karadarbību laikā. Uz sienām var redzēt monumentālus audeklus, kas cildina vispārnozīmīgas Francijas uzvaras. Salons „Buļļu acs” - ir telpa ar logu, kas ovāla formā skatās iekšpagalmā. Šurp varēja ienākt tikai titulētās un pietuvinātas monarham personas, lai caur atveri, kas atgādina buļļu aci, vērot to, kas notiek karaļa apartamentos.
Karalienes guļamistaba (sk. 9.attēlu). Pirmais, kas šeit piesaista uzmanību ir karalienes gultas izmēri. Tā ir milzīga, gandrīz uz visu guļamistabu. Pēc eksistējošās tradīcijas, Francijas karalienei bija jādzemdē auditorijas priekšā, tādēļ tādos momentos Versaļā pulcējās tautas pūļi. Visi segumi ir segti ar zeltu, runājot par īpašnieces statusu. Karaļa guļamistaba, bija visas pils dzīves centrs Versaļā. Galvenais mēbeles priekšmets ir gulta, kas novietota tā, kā tās centrs bija vieta, kur savienojās triju pilsētu maģistrāļu stari, kas apvienoja Parīzi ar Versaļas pili.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация