Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:605016
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nobeigums un secinājumi

Homēra eposs iekļauj sevī divas lielas poēmas par grieķu senajiem varoņiem. Lasot eposus, ir iespējams gūt ieskatu Homēra laikmeta sabiedrībā, attiecībās un tā laika cilvēku attieksmē pret dzīvi. Homērs uzrunā sava laika varoņus un stāsta viņiem par seno laiku varoņiem.
Eposā “Odisejs” bija vairāk uzsvērta cilvēka mērķtiecība, savukārt “Iliādā” – gods kara laukā. Lai gan abus eposus rakstījis viens cilvēks, to doma krasi atšķiras.
Abi Homēra eposi – “Iliāda” un “Odiseja” ir bagāti ar cilvēka vērtībām. Protams, tiek parādītas arī negatīvas vērtības, piemēram, pārāk liels lepnums, asinskāre un vardarbība, kā arī krāpšanās un melošana. Taču, neskatoties uz tām, Homērs ir īpaši akcentējis pozitīvās vērtības. Tās palīdz eposu varoņiem sasniegt savu mērķus, iegūt godu un slavu, kā arī dzīvot harmonijā ar sevi.
Labestība, neatlaidība, savaldīšanās, nepadošanās kārdinājumam, lojalitāte – tās ir vērtības, kas piemīt izcilam varonim un tiek apspēlētas visās eposu daļās. Jāatzīst, ka katru no tām var iedalīt un izpētīt sīkāk. Tas parāda, cik iespaidīgi ir Homēra eposi. Pat pēc divtūkstoš gadiem jebkurš var smelties iedvesmu un mācīties, no tajos izteiktajām vērtībām. Mūsdienās “Odiseja” jau ir kļuvusi par simbolu: eposa nosaukums apzīmē garu, piedzīvojumiem bagātu ceļojumu, bet Itaka – galamērķi jeb ideālu uz kuru tiekties.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1382722
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация