Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:981765
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēl viena vērtība, kuru mēs gribam uzsvērt ir miers, vēršanās pret karu, un miera veicināšana. Es, protams, neesmu piedzīvojusi nevienu karu, un domāju, ka reti kurš no mūsdienu pusaudžiem ir to piedzīvojis, tas skar vairāk vecos cilvēku, kas ir izgājuši tam laikam cauri. Un O. Vācietis arī tam ir izgājis cauri, piedzīvojis trimdu un kara šausmas, viņš raksta. „Un lai mūžīgi miers, šai un pārējās mājās.” „Nemaz nevajag zilgano ledu atgāzt, zaļganu, ledainu ūdeni plaukstā smelt, lai dzirdētu, kā ar slīkstošu bērnu balsīm kliedz Lādoga, lai redzētu, kā pazūd dzelmē maize, tālaika dārgākais zelts.” O. Vācietim tā ir sāpīga tēma, tāpēc viņš to apcer, parāda mums tā laika politiku, un kara šausmas, es domāju neviens nav piedzīvojis tik daudz, cik piedzīvojuši tie, kas pārcieta karu, zaudēja tuviniekus un mājas. Tāpēc miers ir dārgākā vērtība.
Pasaulē nekas nav ideāls. Neeksistē sievietes ideāls 60-90-60, un nekas nav ideāls. Tā uzskata arī dzejnieks. „Šķēršļi un pretrunas projām slīd, smaids vairs ne riet, ne aust, - pasaulē viss ir gatavs. Katrs ir savādam gurdumam ļāvies, katrs vairs lāgā pat sevi nezina, katrs – tukšs kā stobrs pēc šāviena, kā meistars pēc pabeigtas gleznas.” Nav ideālās pasaules, lai kā mēs to gribētu. Ir vienkārši jādzīvo tā, kā vecāki, senči mācījuši, nevis tiekties pēc nezināmā un neeksistējoša ideāla. Tā mēs uzskatam ar O. Vācieti. Jābūt tādiem kādi esam.
Esam sakārtojuši mūsu vērtību skalu. Mums viss sakrīt. O. Vācieša vērtības ir manas vērtības un otrādi. Daudz ko var iegūt lasot dzeju, daudz ko var gūt un iemācīties. Lasiet un jūs atradīsiet savas vērtības, un noteikti tieksieties uz tām.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация