Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:989812
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kas ir organizācija    2
  Kas ir vērtības    2
  Jēdziens – organizāciju kultūra    2
  Kas ir organizācijas kultūra    3
  Organizāciju kultūras līmeņi    3
  Vērtības un normas organizācijā    4
  Organizācijas kultūru ietekmējošie faktori    6
  Organizācijas kultūras modelis    8
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Organizācijas ir ļoti svarīgi veidojumi. Mūsdienu industrializētajā sabiedrībā, kur dominē sarežģītas tehnoloģijas, organizācijas apvieno zināšanas, cilvēkus, dabas izejvielas, lai paveiktu darbus, kas atsevišķam cilvēkam nebūtu pa spēkam. Vai bez organizācijām katru dienu varētu notikt 17 000 avio lidojumu bez avārijām, vai tiktu saražots mums nepieciešamais elektrības daudzums ar milzīgu dambju un atomelektrostaciju palīdzību, vai tiktu izgatavots miljoniem automašīnu, vai būtu pieejamas neskaitāmi daudzas citas lietas, bez kurām mūsu dzīve šķiet neiedomājama? Organizācijas pārņem visas jomas, tās izplatās arvien vairāk.
Organizācija ir sociāla, uz mērķi orientēta vienība, kas ir stingri strukturizēta. Tā ir arī uzņēmuma darbinieku grupa, kuru vieno kopīgi darbības mērķi un uzdevumi.
Organizāciju var definēt kā personu grupu, kuru vieno kopīga darbības programma, kopīgs mērķis vai uzdevums, resursi un informācija. Jebkuru cilvēku kopu nevar uzskatīt par organizāciju. Piemēram, pircēji lielā veikala vai līdzjutēji basketbola spēlē vēl neveido organizāciju. Organizācijai ir raksturīgi – kopīgs mērķis, struktūra, struktūrvienību iekšējās un ārējās saites, viengabalainība – īpašības, kas piemīt organizācijai kopumā, vadāmība, dinamiskums un attīstības perspektīvas.
Vērtības – objekti, kas nodrošina patstāvīgu pārliecību par rīcības vai mērķa prioritāti, salīdzinot ar citu mērķi vai rīcības veidu. Provizoriskie pētījumi rāda, ka mūsdienu Latvijā dominējošās vērtības ir veselība, godīgums, laba ģimenes dzīve, pastāvīgi ienākumi, labs darbs, dzīvesprieks un latviešu valoda.
Sociālās vērtības – vispārzinātniski – idejas vai objekti, kam sabiedrība vai tās daļa piešķir īpašu nozīmi, uzskata par ideālu un orientē savu darbību pēc tiem. Tas var būt skaistums, taisnīgums, bagātība u.c. Par vērtībām var kļūt ideāli objekti, kā tas ir reliģijā, tā arī cilvēka loma sabiedrībā (amats vai piederība priviliģētam sociālajam slānim) un materiālie objekti (piemēram, automašīna). …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1139644
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация