Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:614434
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.12.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Vērtspapīra jēdziens    4
  Vērtspapīru tirgus diferencija    5
  Vērtspapīru tirgus komisija    5
  Vērtspapīru laišana publiskajā apgrozībā    6
  Vērtspapīru tirgus dalībnieki    6
  Vērtspapīru tirdzniecības shēma    7
  Vērtspapīru klasifikācija    8
  Svarīgākie vērtspapīru veidi    9
  Vērtspapīru apgrozījuma īpatnības    13
  Fondu birža    20
  Vērtspapīru tirgus dalībnieku definējums    22
  Kopsavilkums    22
  Izmantotie avoti    23
Фрагмент работы

Šī referāta mērķis ir noskaidrot vērtspapīru būtību, darbības ar tiem, to veidus.
Referātā aprakstīts- kas ir vērtspapīrs, kādēļ tie ir vajadzīgi, kādi var būt vērtspapīri un ar ko viens veids atšķiras no otra, kas piedalās vērtspapīru izlaišanā un apritē, un kā uzņēmumam pieņemt lēmumu par vērtspapīru izlaišanu, sīkāka informācija ar vērtspapīriem un vērtspapīru tirgiem Latvijā.
Vērtspapīru tirgus ir svarīga visas valsts ekonomikas sastāvdaļa. Īpaša nozīme šādam tirgum ir valstīs, kur uzsāktas plaša mēroga privatizācijas programmas, kā tas ir Latvijā. Efektīvi funkcionējošs vērtspapīru tirgus palīdz ārzemju investīciju un iekšējo brīvo resursu mobilizēšanai, kā arī nodrošina to lietderīgāku izmantošanu. Vērtspapīri ieņem nozīmīgu vietu tirgus ekonomikā, dod iespēju to īpašniekiem saņemt ienākumus. Latvijā ir radīta stabila nacionālā valūta- lats. Nākamais solis ir veidot stabilu vērtspapīru tirgu.
Vērtspapīri tirgus ekonomikas apstākļos papildina monetāro sistēmu ar sarežģītām un daudz lielāka apjoma likvīdām saistībām (salīdzinot ar apgrozībā esošiem naudas līdzekļiem), ko emitē valsts, pašvaldības, akciju sabiedrības un citas finansu struktūras. Vērtspapīru tirgū nonāk ievērojama visas sabiedrības nacionālās bagātības daļa. Tas nosaka valsts vērtspapīru politikas lielo nozīmi.

Kā zināms no ekonomikas teorijas, visa preču pasaule dalās divās grupās: materiālās preces ( materiāli labumi, darbi, pakalpojumi) un nauda. Vienmēr ir nepieciešamība nodot naudu vai preci no vienas personas( juridiskās vai fiziskās) otrai, ja tās šai personai nav. Tirgus prakse ir izstrādājusi divus galvenos naudas vai preču nodošanas paņēmienus:
nodošana caur kreditēšanu;
nodošana, izlaižot apgrozībā vērtspapīrus.
Tirgus apstākļos tā dalībnieki stājas daudzveidīgās attiecībās, tai skaitā arī naudas un preču nodošanas sakarā. Šīs attiecības noteiktā veidā tiek fiksētas, noformētas un nostiprinātas. šajā nozīmē vērtspapīrs ir tāda tirgus attiecību fiksācijas forma, kas pati ir šo attiecību objekts. Vērtspapīrs- tā nav nauda un nav materiāla prece. Tā ekonomisko jēdzienu var izteikt sekojoši:
vērtspapīrs- tā ir kapitāla pastāvēšanas forma, atšķirīga no tā preču, ražošanas un naudas formas, kas var tikt nodota paša vietā, būt tirgus apritē kā prece un nest peļņu. Tā ir īpaša kapitāla eksistences forma, kas pastāv blakus naudas, preču un ražošanas formai. Tā jēga ir sekojoša- īpašniekam paša kapitāla nav, bet viņam ir visas tiesības uz to, kas ir nofiksētas vērtspapīra formā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1113918
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация