Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:799677
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

(1) Lai sasniegtu diplomdarba mērķi, vispirms nepieciešams apskatīt vērtspapīru tirgus būtību. Svarīga vieta finansu sistēmā pieder finansu tirgum, kurā notiek finansu instrumentu pirkšana un pārdošana. Tieši ar finansu tirgu pirmām kārtam sastopas uzņēmējs, tieši tajā viņš meklē sev nepieciešamos naudas līdzekļus. Mūsdienas literatūrā finansu tirgu darbība tiek apskatīta no investēšanas viedokļa.
(2) Populārajā E.Haimana mācību grāmatā “Mazā treidera enciklopēdija” vērtspapīru tirgus, t.i. fondu tirgus tiek definēts kā “naudas tirgus un kapitālu tirgus kopums fondu instrumentu tirdzniecības jomā, kas apliecina savu īpašnieku īpašuma tiesības uz dažādiem preču veidiem iepriekš minētajos tirgos”. [27] Šīs definīcijas priekšrocība ir precizitāte un aktualitāte. Tai pat laikā šī definīcija nevisai atbilst pārējas ekonomikas apstākļiem.
No cita viedokļa fondu tirgu apskata V. Ļaļins un P. Vorobjevs. Viņi mēģina apvienot rietumu pieeju ar postsociālisma praksi un definē vērtspapīru tirgu kā “naudas līdzekļu nodošanu no kapitāla īpašniekiem personām, kurām šī nauda ir vajadzīga” [26]. Šīs definīcijas priekšrocība un vienlaicīgi arī trūkums ir tās lakoniskums. Šī definīcija ir pārāk “šaura”, jo vērtspapīru tirgus ir kaut kas vairāk, nekā vienkārši kapitāla piesaistīšana. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация