Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:960130
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI.
1. Vērtspapīri ir finansu dokumenti, kurus var pirkt un pārdot un kuri apliecina dokumentu valdītāja aizdevuma attiecības ar personu, kas emitējusi šādus dokumentus un vērtspapīru īpašnieks ir tiesīgs pretendēt uz peļņas daļu, ko rada minētais kapitāls attiecīgajā uzņēmumā.
2. Pastāv daudzi dažādi vērtspapīru veidi, kurus var sadalīt pēc to funkcijām, bet pazīstamākie vērtspapīri, kas tiek tirgoti Latvijas vērtspapīru tirgū ir akcijas, parāda vērtspapīri - obligācijas, parādzīmes, ķīlu zīmes un ieguldījumu fondi un fondu daļas.
3. Akcija ir vērtspapīrs, ko emitē uzņēmums, lai iegūtu papildu finanšu līdzekļus savas darbības turpmākai pilnveidošanai un jaunu projektu finansēšanai, kur akcijas īpašniekam akcija ir apliecinājums, ka viņam pieder uzņēmuma īpašuma jeb kapitāla dala un ka viņš ir šā uzņēmuma līdzīpašnieks.
4. Parāda vērtspapīri tiek uzskatīti par salīdzinoši drošu ieguldījumu, kur kā drošības garants, ka aizdevums tiks atmaksāts, kalpo gan uzņēmumam, pašvaldībai vai valstij piederošais īpašums, gan arī to darbības vai biznesa stabilitāte, kas emitentam nodrošina pietiekamus ieņēmumus arī nākotnē.
5. Ieguldījumu fonds ir oficiāli reģistrēta un uzraudzīta struktūra, kurā tiek uzkrāti vairāku desmitu, simtu, tūkstošu ieguldītāju līdzekļi, lai tos vienotas stratēģijas ietvaros izvietotu noteiktos finanšu tirgus segmentos - akcijās, obligācijās, nekustamajā īpašumā utt.
6. Latvijas Republikā pensiju sistēmas reforma aizsākās 1995.gadā, kad Saeima atbalstīja Pensiju reformas koncepciju un uz doto brīdi Latvijā darbojas trīs pīlāru pensiju sistēma.
7. 2010. gada 2. ceturkšņa beigās Latvijā darbojās seši privātie pensiju fondi: pieci atklātie (Latvijas banku meitas sabiedrības) un viens slēgtais pensiju fonds, kur seši privātie pensiju fondi piedāvāja 19 pensiju plānus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1392015
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация