Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:444496
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
2.  Bērnu veselības aprūpe    4
3.  Svarīgākie normatīvie akti mātes un bērna veselības aprūpē    6
4.  Statistikas dati.    7
.Obligātā veselības apdrošināšana    8
6.  Veselības aprūpe un ES    9
7.  Secinājumi    10
8.  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Cilvēkam veselība ir visdārgākais, kas viņam pieder. Taču to ir ļoti viegli sabojāt. Parasti cilvēki sāk domāt par savu veselību tad, kad ar to kaut kas nav kārtībā. Mēs reti piedomājam par to ikdienā, kamēr viss ir labi. Latvijā cilvēki kopumā nav īpaši veseli. Veidojās lielas rindas pie ārstiem, liels medikamentu pieprasījums utt. Mūsu valstī veselības aprūpes politika nav sakārtota. Nemitīgi notiek dažādas reformas. Un visdīvainākais ir tas, ka tauta reti ir pamierināta ar šīm pārmaiņām, reformām.
Manā darbā ir apskatītas dažādas problēmas, kas ir saistītas ar veselības aprūpi Latvijā. Un to ir ne mazums. Medicīnas pakalpojumi, medikamenti ir dārgi, ne visi to var atļauties. Vēl viena problēma, kas skar visu pasauli ir HIV un AIDS straujā izplatība.
Vēl kāda problēma, kurai es pievērsu lielāku uzmanību ir bērnu veselības aprūpe. Šai tēmai tiek pievērsts salīdzinoši maz uzmanības ir bērnu veselības aprūpe. Tā kā Latvijā ir zems dzimstības līmenis, liels jaundzimušo bērnu mirstības skaits, tad, manuprāt, šai jomai vajadzētu pievērst īpaši lielu uzmanību. Jo bērni veido Latvijas nākotni.
Viena no lielākajām problēmām, manuprāt, kas tiešā veidā ietekmē Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokli it tā, ka Latvijā ekonomiskais stāvoklis ir diezgan zems. It īpaši laukos. Tur cilvēki nav spējīgi samaksāt par visiem medicīnas izdevumiem, lai ārstētos. Tā ir problēma ne tikai laukos, bet arī visās Latvijas pilsētās. Es izmantoju grāmatu “Veselu cilvēku veselā Latvijā”, kurā pazīstami ārsti, zinātnieki izsaka savas domas un spriedumus par veselības aprūpes stāvokli Latvijā. Tā ir 1996.gadā izdota grāmata. Taču ir problēmas, kas pa šiem gadiem tā arī palikušas aktuālas un neatrisinātas.
Mūsu nelaimīgie bērni.
“Mūsu bērnu veselības stāvoklis ir apdraudēts. Kas par to liecina? Veseli bērni pirmajā dzīves gadā ir tikai 3%, piemēram, bērnu veselības centrā “Ķengarags”. 1995.gadā Latvijā zīdaiņu mirstība pieaugusi par 3,3%, to skaitā no izārstējamām slimībām.
Katru gadu no nelaimes gadījumiem iet bojā ap 700 bērnu un pusaudžu.
Pieaug pieaugušo vardarbība pret bērniem un pusaudžiem, bērnus sit, izvaro, spīdzina.
Pieaug grūtniecību un dzemdību skaits pusaudzēm (1995.gadā- 45 jaunās māmiņas). …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация