Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:276302
 
Оценка:
Опубликованно: 24.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izvērtējot bioloģiskās pārtikas nozīmi uz cilvēku veselību, ir jāņem vērā, ka vēl nav bijuši ilgtermiņa pētījumi. Nav pētītas populācijas, kurās lielākoties tiek izmantota bioloģiska pārtika, salīdzinot ar populācijām, kurās galvenokārt izmanto konvencionālo pārtiku. Tikai trīs nelieli pētījumi ir veikti, kas izskatīja dažus klīniskos faktorus. No tiem divi pētījumi izskatīja alerģiskās reakcijas bērniem lietojot dažādu uzturu, bet neatrada saistību starp diētu un alerģiskajām reakcijām.
Paši zinātnieki uzsver, ka ir jāuzmanās ar iegūto datu interpretāciju, jo to ticamības līmeņi dažādos pētījumos bija ļoti atšķirīgi. Zinātnieki secina, ka nav atrasti nepārprotami pierādījumi bioloģiskās pārtikas pārākumam pār konvencionālo pārtiku.
Šajā sistemātiskajā pārskatā netika pieminēta konkrētu pesticīdu ietekme uz patērētāju veselību, kas ir gana svarīgs faktors. Vēl nesen Nīderlande aizliedza privātajās lauksaimniecībās izmantot glifosfātu saturošus pesticīdus, jo tiem tika atklāta kaitīga ietekme uz cilvēka veselību. Pagaidām šie pesticīdi nav aizliegti konvencionālās pārtikas ražošanai Latvijā. Ir nepieciešami detalizēti pētījumi, kas apskata konvencionālo pārtiku arī no dažādu pesticīdu izmantošanas puses.
Viens svarīgs secinājums pēc šīs sistemātiskā pārskata izskatīšanas ir pilnīgi skaidrs – bioloģiskās pārtikas vienīgā negatīvā puse ir paaugstināts risks inficēties ar patogēnajām baktērijām. Produkti tiek audzēti dabīgos apstākļos, kur šāds risks vienmēr pastāv. Apkārtējā vidē sastopamas daudz un dažādas baktērijas, pret kurām augiem ir jāspēj pretoties. Šī pretošanās spēja arī sekmē dažādu antioksidantu rašanos lielākā daudzumā, ko arī mēs pēc tam uzņemam ar šiem augiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация