Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:225718
 
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
„Savas kultūras unikalitātes apziņa tām (tautām – aut.) parasti ir bijusi valstiskuma apziņas izveidošanās priekšnoteikums, tāpat – kultūras īpatnību saglabāšana joprojām ir viens no jebkuras valsts pastāvēšanas pamatmērķiem” – šis Vairas Vīķes – Freibergas grāmatas citāts lieliski raksturo gan Rīgas poētiskā dokumentālā kino skolas tradīciju, gan unikālo latviešu svētku, kapusvētku, tradīciju un fenomena turpināšanu.
Latviešu dokumentālais kino visizteiktāk savu nozīmi iezīmēja pagājušā gadsimta otrajā pusē – patiecoties tādiem klasiķiem kā Dziga Vertovs, Hercs Franks un Aivars Freimanis, Latvija var lepoties ar faktu, ka ir poētiskā dokumentālā kino dzimtene un šī žanra tradīcijas dokumentālisti piekopj arī mūsdienās, to pierāda tādas filmas, kā darbā analizētās „Pēdējā tempļa hronikas,” „Pelikāns tuksnesī,” u.c.
Tomēr, lai arī latviešu klasiķi ir iezīmējuši izteiktas dokumentālā kino tradīcijas un pamatprincipus, ir interesanti tas, cik realizācijas laikā šie darbi tomēr spēj atšķirties. Dokumentālais kino savā būtībā ir improvizācija – nav iespējams iekļauties striktos rāmjos un nav iespējams visu pilnībā paredzēt. Poētiskais dokumentālais kino tikai nosaka saknes uz ko balstīties, veidojot filmu. Tomēr ir iespējams, ka procesa laikā rodas sajaukums – žanri izveido vienu kopīgu sajaukumu, kas veido reālo iznākumu.
Šī darba teorētiskajā daļā apskatīju galvenokārt divus aspektus – žanru sajaukumus Latvijas dokumentālajā kino un inscenējumu iespējamību, kā arī dokumentālā kino aizsākumus Latvijā. Darba struktūra iezīmējas kā:
1. Apskatīt Latvijas dokumentālā kino iezīmes vēstures aspektā
2. Balsoties uz šiem aspektiem, analizēt mūsdienu dokumentālā kino režisoru darbus
3. Izsecināt galvenās dokumentālā kino iezīmes Latvijas režisoru lokā
Balstoties uz šo struktūru izvērtēju galvenās Latvijas dokumentālā kino nianses, lai būtu vieglāk darboties darba radošajā pusē.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1348032
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация