Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:623661
 
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Romāna spēcīgās un vājās puses
Romāna stiprās puses ir precīzs vēstures attēlojums un romānam piemītošā realitātes sajūta. Tiek minēti dažādi motīvi no Bībeles, tēls Vinstons no Džordža Orvela romāna ‘1984,’ kura saukļi ‘Karš ir miers’ un ‘ Brīvība ir verdzība’ mātei ir tuvi sirdij. Tāpat precīzi attainotais laikmetā valdošais komunistiskais režīms, pastāvošā cenzūra un vārda brīvība, krievu vadoņu godināšana skolā un ielās. Šo romānu var lasīt dažāda vecuma auditorijas, kas ir liels pluss, jaunieši uzzinās vairāk par vecāku pagātnē pieredzēto, viņu vecāki varēs lasīt par savām atmiņām par šo laikmetu, tāpēc interese par romānu būs liela. ‘Mātes pienā’ izteiksmīgā veidā izmantoti dažādi tēli un metaforas. Spēcīgs ir stāsts par meitai uzdāvināto kāmīti, kurš netiek brīvībā no būra, vienlaikus apēzdams savu bērnu, lai gan ticis stipri mīlēts. Tas savā veidā atsaucas uz komunistiskā režīmu brīvības ierobežošanu gan vārdos, gan darbos. Māte gan stāsta par to, ka tēvs liedzis bērnam dzīvi, jo negribējis, lai tas tiktu iesprostots būrī visu atlikušo dzīvi, ar šiem vārdiem, māte saista arī savu dzīvi.
Vājās puses romānam nav izteiktas, pat ja tādas ir, romāns ierauj sevī, atstādams lasītājam daudz pārdomu par iepriekšējā gadsimta netaisnībām, iespējams, saistot tās ar šī brīža dzīvi. Žēl, ka romāna sievietes nespēja mainīt valdošu netaisnību tik ilgi un māte šo laimi par brīvo valsti, tā arī nepiedzīvoju, taču to nevarētu uzskatīt par romāna sliktu iezīmi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1364868
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация