Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:696050
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Audzēju attīstības riska faktori    3
  Audzēju tipi    3
  Audzēju gēni    4
  Onkogēnu aktivācijas mehānismi    5
  Secinājumi    6
  Literatūras saraksts    8
Фрагмент работы

Audzēja angioģenēze: Audzēja augšana ir atkarīga no augšanas faktoru piegādes un toksisko molekulu efektīvas aizvākšanas, kas tiek realizēts ar adekvātu asins piegādi. Folkmans un kolēģi noteica (1985), ka audzēja augšana vairāk par 2 mm var notikt tikai pie adekvātas asinsapgādes. Faktori, kuri stimulē endoteliocītu proliferāciju ir audzēju angioģenēzes faktors, asinsvadu endoteliocītu augšanas faktors, angioproteīni 1 un 2, transformējošie augšanas faktori, interleikīns-1 un trombocītu izcelsmes endoteliocītu augšanas faktors (Oliveira, et al. 2007).
Plasminogēna aktivatora inhibitors (PAI-1) spēlē būtisku lomu audzēju un apkārtējo audu evolūcijā, precīzāk, angioģenēzes procesos, kad kolagēna degradācijas laikā notiek asinsvadu cauraugšana uz starpšūnu vielu, kas nosaka audzēja infiltratīvo augšanu. Plasminogēna aktivatora inhibitora loma ir tiešā plasmīna sistēmas inhibēšana, un beidzot intravaskulāro trombu veidošanās pastiprināšana (Ebert, et al. 2005).

Secinājumi
Audzēju attīstība ir ļoti sarežģīts process, kuru ietekmē daudzi un dažādi faktori. Lai normāla organisma šūna transformētos patoloģiskajā ir jānotiek virknei mutāciju un izmaiņu gēnos, to kodētos proteīnos, kā arī jāpiedalās lielam dažādu molekulu skaitam. Audzēja malignitāte nosaka cik tas dzīvei ir apdraudošs. Tomēr cik daudz nebūtu jau zināms par audzēju attīstību, joprojām karcinoģenēzes parādība paliek līdz galam neizpētīta, tādēļ pētījumi par karcinoģenēzi turpinās, kā arī mērķtiecīgi tiek meklētas jaunās diagnostikas un ārstēšanas metodes.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация