Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:325474
 
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1) Ceļu kalpotspēju Latvijā ietekmē temperatūras, to svārstības, mitrums, gaisa nokrišņi, kā arī šo visu faktoru mijiedarbība vienam ar otru.
2) Asfaltbetona segās, ja to temperatūra ir tuva asfaltbetona maisījumā izmantotā bitumena mīkstēšanas temperatūrai (45–50 °C), kombinācijā ar transporta slodzi parādās rises.
3) Paliekošās asfaltbetona seguma deformācijas jeb rises uz Latvijas ceļiem var veidoties laika periodā no aprīļa līdz septembrim.
4) Nodilums ir viens no ceļa bojājumu pamatveidiem, kas nosaka tā kalpošanas laiku. Nodilums ir slāņa biezuma samazinājums, tam ekspluatācijas laikā zaudējot materiālu riteņu un vides faktoru iedarbības dēļ.
5) Ūdens un sala iedarbībā notiek seguma plāno plēvīšu un materiāla sīko daļiņu atdalīšanās. Īpaši intensīvi šis process notiek pavasara periodā pie bieža augšējo segas slāņu sasilšanas dienā un sasalšanas naktī.
6) Karstajā vasaras periodā, kad segums var sasilt līdz 50º C un vairāk veidojas Viļņi. Viļņi ir deformācijas veids, kas veidojas segās ar pārlieku plastiskumu.
7) Ziemas periodā pie zemām temperatūrām asfaltbetonā veidojas plaisas, jo strauji pazeminoties temperatūrai tas nav pietiekoši plastisks.
8) Ūdens, kas uzkrājas zemes klātnē, sasalst sasalšanas zonā. Ūdenim sasalstot, tā tilpums ievērojami palielinās, autoceļa segums izspiežas uz augšu un sākas sala izcilājumu jeb kūkumošanās process.
9) Autoceļa sega pārlieka mitruma ietekmē zaudē noturību un nestspēju.
10) Spēcīga lietus laikā daudzviet uz ceļa braucamās daļas virs caurtekām izveidojas bedres un iesēdumi, jo lielākā daļa caurteku strādā spiediena režīmā, kā rezultātā tiek izskaloti uzbērumi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация