Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:607305
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Klimata pārmaiņu izraisītāji   
2.  Gaisa kvalitāte   
  Gaiss pilsētās   
  Smago metālu koncentrācija gaisā   
  Pārrobežu pārnese   
  Siltumnīcas efektu izraisošie izmeši   
  Stacionāro avotu izmeši   
  Transporta izmeši   
  Ozona slāni noārdošo vielu patēriņš   
  Secinājumi   
  Izmantotā literatūra   
Фрагмент работы

KLIMATA PĀRMAIŅU IZRAISĪTĀJI

Pēdējo gadu laikā notiek daudz un dažādas dabas kataklizmas. Šobrīd, atsaucot atmiņā visā pasaulē notikušos notikumus, šķiet, ka Zeme grib atbrīvoties no cilvēkiem. Tādā veidā Zeme izsaka savu protestu pret tai nepieņemamo cilvēka rīcību.
Lielbritānijas padome visā pasaulē uzsākusi kampaņu „ZeroCorbonCity”, kas akcentē klimata pārmaiņu saistību ar pilsētvidi, lai pievērstu sabiedrības uzmanību praktiskiem pasākumiem, ko vajadzētu īstenot piesārņojuma mazināšanai pilsētās. Tieši tās visvairāk ietekmē klimata pārmaiņas. Tieši pilsētnieki visvairāk cieš no kaitīgajiem izmešiem. Pilsētas arvien vairāk skar gaisa un ūdens piesārņojums, plūdi un līdz ar to citas nebūšanas. Tāpēc galvenās problēmas, kuras saistītas ar klimata pārmaiņām, jāsāk risināt ar pilsētām, jo tās ir blīvi apdzīvotas. Lai to panāktu, nepieciešams apzināt problēmas, mainīt cilvēku ieradumus, ieviest jaunas un ilgspējīgas tehnoloģijas enerģijas ražošanai un transportam. „ The Climate Group” un 10 vadošie fotogrāfi no foto aģentūras „ Magnum” apceļojuši visu pasauli, lai fiksētu klimata pārmaiņu radītās sekas. Gribas pakavēties pie jautājuma: Kas izraisa klimata pārmaiņas?
Ir ļoti daudz zinātniski apstiprinātu faktoru, kas ietekmē globālo sasilšanu un klimata pārmaiņas neatkarīgi no cilvēka eksistences un darbības. Tie ir orbitālie un neorbitālie faktori. Orbitālie faktori saistīti ar Zemes riņķošanu ap Sauli un Zemes griešanās ass stāvokļa izmaiņām. Pirmkārt, Saules siltums, ko Zeme saņem gada laikā, mainās atkarībā no zemes orbītas, Zemes griešanās ass nolieces un vēl citiem apstākļiem. Otrkārt, Zemes ass lēni pārvietojas tā, ka tās gals veido aplim līdzīgu figūru. Neorbitālie faktori, pie kuriem pieskaita kontinentu „ceļošanu” un ogļskābās gāzes dabisko krājumu izplūšanu no Pasaules okeāna vidusokeānisko grēdu lūzumiem un Zemes garozas. Par klimatu ietekmējošiem faktoriem zinātnieki min arī Saules aktivitāti. Cilvēka darbību vairums zinātnieku uzskata par būtisku globālās sasilšanas un līdz ar to klimata pārmaiņu ietekmētāju.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация