Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:760627
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Meklējot robežšķirtni, kas atdala viduslaiku kultūru un sabiedrību no antīkās pasaules, neizbēgami nonāksim pie notikumiem un norisēm, kas saistās ar kristietības rašanos. Tā nāk kā varens vilnis un, neraugoties uz aizliegumiem un vajāšanām, no sava ceļa aizskalo veco pasauli ar tās cilvēcības formām, tikumiem un vājībām. Tomēr ir jāpaiet vairāk nekā trīssimt gadiem kopš Kristus dzimšanas, lai kristietība svinētu uzvaru, - 313.g. Romas imperātors Konstantīns Lielais sankcionē tās brīvību. Tas nenozīmē, ka līdzās daudzām citām Romas impērijas teritorijā sastopamām reliģijām būtu radusies un atzīta vēl kāda cita. Kristietības rašanās, kā arī tās atzīšana Romā, iezīmē jaunas pasaules atnākšanu, jaunas kultūras rašanos un jaunu cilvēku izpratni. Šī jaunā garīgā pasaule, kas savā sākotnē ir cieši saistīta ar jūdaismu un izaug no jūdu sektantisma, veidojas idejiskā cīņa ar tajā laikā Romā valdošajiem filosofiskajiem strāvojumiem – epikūrismu, stoicismu un neoplatonismu. Daudzko no tiem - it īpaši no stoicisma un platonisma – tā iesūc sevī.
Vai tas nozīmē, ka viduslaiki sākas ar Kristus dzimšanu un kristietības izplatīšanos Romas imperijā? Ja tā, tad varbūt jēdziens “viduslaiku filosofija” ir identisks jēdzienam “kristietiskā filosofija” ? Taču krstietiskā filosofija nebūt nebeidzās līdz ar viduslaikiem, tā, ejot cauri gadsimtiem, gūstot arvien jaunas izpausmes, ir dzīva vēl šobaltdien. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация