Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:405977
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 38 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kopsavilkums    4
  Summary    5
  Ievads    6
1.  Kultūras mantojuma un kultūras tūrisms Latvijā    8
2.  Viduslaiku piļu vēsture un apraksts    10
3.  Viduslaiku piļu saglabāšana    11
3.1.  Konservācijas darbi    11
3.2.  Iesaistītās organizācijas    15
4.  Iekļaušana tūrismā    18
4.1.  Aktivitātes un pakalpojumi    18
4.2.  Nostāsti    22
5.  Analītiskā daļa    23
5.1.  Jauniešu viedoklis par viduslaiku pilīm    23
5.2.  Tūrisma nozares speciālistu viedoklis par viduslaiku pilīm    31
5.3.  Viduslaiku piļu tehniskā stāvokļa novērtēšana    32
6.  Nobeigums    34
  Izmantotie avoti    36
  PIELIKUMI    41
Фрагмент работы

6. Nobeigums
Darba mērķis bija izpētīt Bauskas, Cēsu, Raunas, Turaidas, Valmieras un Ventspils viduslaiku piļu kultūrvēsturiskās vides izmantošanu tūrismā.
Galvenie pētāmie jautājumi bija – kā viduslaiku pilis tiek izmantotas tūrismā un kā tiek saglabāta viduslaiku piļu kultūrvēsturiskā vide, lai atrastu atbildes uz jautājumiem, tika izstudēta literatūra par viduslaiku pilīm, tika veikta anketēšana un intervijas, kā arī apmeklētas trīs no sešām pētāmajām pilīm (Cēsu, Raunas un Valmieras). Apkopojot un analizējot iegūtos rezultātus darba autors nonāca pie vairākiem secinājumiem:
1. Viduslaiku pilis ir iecienītas apskates objekti visa vecuma cilvēkiem. To pierāda aptaujas rezultāti, jo lielākā daļa aptaujāto respondentu viduslaiku pilis apmeklē ar ģimeni un radiniekiem.
2. Regulāri notiek piļu apsaimniekošana un tehniskā stāvokļa novērtēšana. Regulāri tiek veikti konservācijas darbi.
3. Piļu tehniskais stāvoklis ik gadu pasliktinās un ir nepieciešams to uzlabot. No elektroniski intervētiem speciālistiem visi atdzina, ka viņu pārraudzībā esošajām viduslaiku pilīm ir nepieciešami konservācijas darbi. Visvairāk tie ir nepieciešami Valmieras pilij, jo ir sākuši atdalīties akmeņi no pils drupām.
4. Galvenā problēma, piļu atjaunošanai ir finansiālie resursi. Apsaimniekotājiem trūkst līdzekļu, lai apsaimniekotu pilis.
5. Viduslaiku pilis tūrismā izmanto papildinot ar blakus objektiem. Gandrīz visās no minētajām pilīm to teritorijā darbojas muzeji, izņemot Raunas pilsdrupas.
6. Organizācijas finansiāli ir devušas lielu labumu piļu saglabāšanai, ja nebūtu organizāciju, tad viduslaiku pilis nevarētu uzturēt un tās aizietu postā. Piemēram, par Valsts Kultūrkapitāla fonda līdzekļiem tika veikti konservācijas darbi Cēsu viduslaiku pilī.
7. Ir svarīgi viduslaiku pilis saglabāt nākamajām paaudzēm. To pierāda rūpes par viduslaiku piļu tehnisko stāvokli un norādes zīmes – (Valmieras pils), kas aicina apmeklētājus nebojāt pilsdrupas.
Rakstot sadaļu par konservācijas darbiem un elektroniski intervējot speciālistus, var secināt, ka pilis tiek regulāri apsaimniekotas. Veicot konservācijas pasākumus tie tiek veikti pēc iespējas saudzīgāk un precīzāk, lai paildzinātu pieminekļu mūžu un, lai pieminekļi nezaudētu savu autentiskumu, kā piemērs ir Bauskas viduslaiku pils. Piļu tehniskais stāvoklis ik gadu pasliktinās, to izraisa laikapstākļi, finansiālo resursu trūkums gan paši apmeklētāji. Galvenā problēma piļu saglabāšanas ziņā ir finanšu resursu trūkums no kā izriet, ka piļu apsaimniekotāji nevar uzturēt pilis un tādā veidā piļu tehniskais stāvoklis pasliktinās un lēnām iet uz postu. Divi veidi, kā ar to cīnīties ir vairāk piesaistīt apmeklētāju, jo apmeklētāji atstāj naudu, kas nonāk pašvaldības un valsts budžetā. Otrs veids, kur iegūt finansiālos resursus ir no organizācijām un fondiem, kuri rūpējas par pieminekļu saglabāšanu. Pēc secinājumu analīzes seko priekšlikumi, tālākās attīstības uzlabošanai:
1. Tā kā internets ir galvenais informācijas ieguves resurss, kur apmeklētāji iegūst informāciju pa pilīm, vajadzētu katrai pilij būt detalizēti izstrādātai mājas lapai, kā, piemērs – Turaidas un Bauskas piļu mājas lapsa. Apmeklētāji var gūt jaunāko informāciju un ērtu pārskatu par objektu. No minētajām pilīm mājas lapu vajadzētu izstrādāt par Raunas pilsdrupām, jo internetā parādās kļūdaina informācija. Tiek rakstīts, ka konservētā tornī ir pieejamas izstādes, bet autors apmeklējot pili secināja, ka nekas tāds nav pieejams. Tāpēc, lai nemaldinātu apmeklētājus, vajadzētu izstrādāt mājas lapu.
2. Pilīm vajadzētu vairāk sadarboties ar citiem objektiem, tādā veidā gūtu popularitāti, viens otru reklamējot.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1332183
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация