Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:249401
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 30 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Rezumējums    2
  Ievads    4
1.  Patērētājs    6
1.1.  Patērētāja uzvedība un to ietekmējošie faktori    6
2.  Cilvēku iepirkšanās paradumu pētījumi    14
3.  Metode    17
4.  Rezultāti    19
5.  Diskusija    24
  Secinājumi    27
  Nobeigums    28
  Literatūras saraksts    29
  Pielikumi    32
Фрагмент работы

Pētījuma mērķis ir noskaidrot Vidzemes augstskolas studentu pārtikas pirkšanas paradumus ekonomiskās krīzes laikā. Izvirzīju divus pētījuma jautājumus: Vai un kā ir mainījušies Vidzemes augstskolas studentu pārtikas pirkšanas paradumi ekonomiskās krīzes laikā? Kādu lomu Vidzemes augstskolas studentu iepirkšanās procesā ieņem zīmoli?
Šī pētījuma ietvaros nolēmu izveidot arī Vidzemes augstskolas studentu iemīļotāko pārtikas zīmolu topu.
1. PATĒRĒTĀJS
Visiem zināms teiciens vēsta, ka dzīve ir kā teātris. Šajā dzīves teātrī mēs visi esam aktieri un katrs spēlējam savu lomu. Arī uz īstās skatuves aktieri mēdz mainīt savas lomas, viss atkarīgs no izrādes. Pie šī paša secinājuma ir nonākuši arī sociologi, kas pētī cilvēku uzvedību sabiedrībā.
Pēc sociologu Lomu teorijas pamatprincipiem katrs cilvēks savas dzīves laikā izspēlē vairākas lomas, kas atkarīgas no apkārtējiem apstākļiem un situācijas. Teorija apgalvo, ka cilvēki sabiedrībā uzvedas atbilstoši savām lomām, turklāt no viņiem tiek gaidīta katrai lomai atbilstoša rīcība. (Turner, 2006:217)
Piemēram, sieviete vienlaicīgi var būt gan māte, gan darba devēja. Mātes lomā viņai jābūt mīļai un gādīgai, savukārt darba devējas lomā stingrai un konkrētai. Tāpat katrs no mums ikdienā spēlē arī patērētāja lomu.
Literatūrā atrodamas dažādas definīcijas, kuras skaidro, kas ir patērētājs. Primitīvā līmenī patērētājs tiek skaidrots kā organisms, kas barojas no citiem dzīviem organismiem. (University of Alberta Libraries) Taču šajā pētījumā patērētājs tiks apskatīts no ekonomikas un mārketinga viedokļa. Viens no skaidrojumiem patērētāju definē kā personu, kas pērk vai iegādājas lietas, savukārt kāds cits – kā personu, kas personisku, ģimenes vai saimniecisku mērķu vadīta iesaistās komerciālās aktivitātēs. (Commonwealth of Virginia, Consumer Measures Commitee) Lai arī definīcijas ir dažādas, tās būtība skaidro vienu un to pašu – patērētājs ir kāds, kas kaut ko patērē, izmanto.
1.1.Patērētāja uzvedība un to ietekmējošie faktori
Mārketinga speciālistiem ir svarīgi paredzēt un koriģēt patērētāju uzvedību, tāpēc ir veikti neskaitāmi pētījumi, kas un kā ietekmē patērētāja uzvedību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация