Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:886397
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    4
2.  Vienādranga tīkli (P2P)    6
2.1.  Vienādranga tīklu klasifikācija    7
3.  P2P tīklu priekšrocības    8
4.  Nestrukturētie un strukturētie P2P tīkli    9
5.  P2P straumēšanas sistēmas    9
6.  Multiraide    9
6.1.  Koka – veida multiraides sistēma    10
6.2.  Sazarojuma plūsmas multiraides sistēma    10
7.  Uzbrukumi P2P tīkliem    11
8.  Pazīstamākie P2P tīkli un to protokoli    12
8.1.  DC++    12
8.2.  Napster    14
8.3.  BitTorrent    14
8.3.1.  Protokola darbības princips    14
8.4  eDonkey    15
9.  Tīkli, protokoli un aplikācijas    16
9.1.  Multi-tīkli un to aplikācijas    17
10.  Izmantotā literatūra un ārzemju saites    18
11.  Atsauces    19
Фрагмент работы

Mūsdienu tehnoloģiskā attīstība bieži vien pārsniedz politisko un ekonomisko augšupeju. Cilvēku tieksme iegūt vairāk par mazāku cenu iezīmē kapitālsma laikmetu un paskaidro mantkārības un nereti arī krimināla rakstura atgadījumus. Nav noslēpums, ka tādēl pasaulē rodas arvien jauni veidi kā to izdarīt. Rodas pārgudras mašīnas, datori un veidi kā apkrāpt cilvēkus. Taču ne jau par to būs stāstīts šajā darbā.
Darba pamatā ir izzinošs mērķis izprast kādas noteiktas Interneta daļas, konkrētāk, datortīkla uzbūvi, darbības principus un nozīmi.
Mūsdienu jaunatne bieži vien aizraujas ar datorspēlēm, WEBdizainu un citiem ar datoriem saistītām lietām. Datoru kā izklaides priekšmetu, visticamāk, lieto lielākā daļa jauniešu. Viens no tādiem izklaižu veidiem ir domāts arī audio, video vai kāda cita veida datu lejupielāde. Pats par sevi saprotams, ka mūsdienu jaunietis par iegūto kāroto informāciju ne labprāt gribētu maksāt. Tāpēc pēdējās desmitgades laikā it īpaši ir attīstījušies vienrangu tīkli. Tīkli, kas neveido nekādas saistības un ekonomiskos zudumus. Tā ir vienkārša datu pārkopēšana uz savu cieto disku no kāda cita, kas atrodas zināmā attālumā no tevis. Ja divi vai vairāki datori ir pieslēgti Internetam un izmanto dažādu programmatūru datu lejupielādei, tad bieži vien viņi lieto vienranga tīklu (P2P). Mūsdienās tādas programmas, kas izmanto vienranga tīklus, vairojas un kļūst arvien populārākas. Jauniešu vidū arvien populārākas kļūst publisko sarunu jeb čata programmas. Arī tās izmanto tiešo pieslēgumu un pārraides kanālus no P2P tīkliem.
Datoru kā izklaides priekšmetu atklāja pagājušā gadsimta datorizācijas laikmetā. Tas pavēra jaunus apvāršņus tehnoloģiju attīstībā un potenciālie datoratkarīgie arvien centās kaut ko uzlabot savai sistēmai, lai justos pārākiem par citiem. Tas bija kļuvis par vienu no sevis pierādīšanas punktiem. Datortīkli kļuva arvien sarežģītāki un ātrdarbīgāki un datu plūsmas palielinājās. Palielinājās pieprasījums un pēc ekonomiskajiem pamatlikumiem, palielinājās arī piedāvājusm. Radās trūkums pēc informācijas. Tā kā vienam cilvēkam bija kaut kas kā nebija otram, tikai izveidots tīkls, kurā varēja piedāvāt koplietošanai kādus konkrētus datus. Parādījās tiešie savienojumi un attīstījās pirātisms. Tādēļ tika slēgtas daudzas kompānijas, kas nodarbojās ar P2P tīlu izstrādi. Viena no lielākajām bija Napster, kas piedāvāja koplietošanā audio un video failus. Ar laiku konflikti apsīka, taču nozare turpināja attīstīties un izveidoja daudz funkcionālu sistēmu, kas pavēra aizvien jaunas iespējas datu plūsmas optimizēšanai un attīstīšanai. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация