Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:632947
 
Оценка:
Опубликованно: 13.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Viesmīlības industrija ir plašākas nozares – tūrisma industrijas daļa. Ceļojumu un tūrisma industrija ir plaša biznesa nozare ar kopēju uzdevumu: nodrošināt ceļotājiem cerēto vai pieprasīto apkalpošanu. Ceļojumi un tūrisms ietver sevī visu, kas rodas ceļotāju, biznesa pārstāvju, valsts pārvaldes darbinieku un visu to cilvēku, ar kuriem viņi nonāk kontaktā, savstarpējās saskarsmes. Tā ir viena no pasaules lielākajām industrijām.
Kāpēc gan būtu jābrauc uz Ventspili? Ar ko gan Ventspils varētu vairāk ‘’iekārdināt ‘’ kā Vecpiebalga, Sigulda, Jūrmala vai Rīga? Jādomā, ka visos punktos zināmā mērā Ventspils ir zaudētājos – izņemot, protams, pilsētas sakoptību.
To ir vērts redzēt! Vērts redzēt, kā praktiski desmit gadu laikā pilsēta ir izmainījusies, var teikt, līdz nepazīšanai. Kāda tā bija astoņdesmito gadu vidū, vēl Latvijai Padomju Savienības sastāvā esot, un kāda tā ir tagad. Arī pirms desmit gadiem Ventspilī, kā zināms, bija osta un daudzi labi pelnoši uzņēmumi, bet kur gan visa šī nauda palikusi (šķiet to mēs tā īsti skaidri arī neuzzināsim, bet vai tas arī būtu nepieciešams). Galvenais bija fakts, ka praktiski itin nekas netika darīts Ventspils labā un to nevarēja nepamanīt…
Tagad, ejot pa Ventspils ielām, ir prieks vērot krasās pārmaiņas. Un, ja arī kādam būtu jāstāsta, kā gan tas bija tad – nez vai kāds tam īpaši gribētu ticēt.
Un tā – visi ir laipni aicināti apskatīt patiesi Eiropeisku pilsētu, kura joprojām ir izaugsmes procesā!
Savā kursa darbā pievērsos tēmai par to, cik mana dzimtā pilsēta Ventspils ir gatava tūrisma industrijas attīstībai.
Vai Ventspils izslavētajai bagātībai ir kāds reāls pielietojums tieši šajā sfērā.
Vai paši Ventspilnieki vispār ir ieinteresēti kaut ko jaunu uzsākt un vēl piedevām Latvijai tik salīdzinoši jaunā sfērā.
Vai tūristiem būt vērts turp braukt un ko viņiem tur būtu iespējams redzēt.
Un galvenais, vai Ventspilī viesmīlības sfērā ir pietiekoši augsts pakalpojuma līmenis.
Kursa darbā papildus izmantoju Ventspils apsekošanas (laika periodā no 01.02.1999. līdz 25.04.1999.) rezultātus, aptaujas apkopojumu, statistiskos materiālus, lai varētu veikt salīdzināšanu, kā arī cita veida ievākto informāciju par Ventspili un tās iespējām. Kursa darbam vēl pievienotas trīs dažādas kartes, labākai Ventspils izvietojuma izprašanai.
Ventspils ir Latvijas sestā lielākā pilsēta. Tā atrodas Latvijas ziemeļrietumos pie Ventas ietekas Baltijas jūrā, 189 km no galvaspilsētas Rīgas. Šodienas Ventspils ir moderna Eiropas līmeņa un pasaules klases osta. Ventspils Brīvosta ir lielākā osta Latvijā un vadošā Baltijas jūras reģionā, tā ir svarīgākais valsts transporta sistēmas mezgls un būtisks Austrumu - Rietumu tranzīta ceļa posms.
Ventspilij ir raksturīgs piejūras klimats ar samērā siltām ziemām un rudeņiem, bet nedaudz vēsākiem pavasariem un vasarām. Jūra pie Ventspils neaizsalst. Izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis veicināja Ventspils ostas izveidošanos un tirdzniecību ar daudzām valstīm. Baltijas jūra vienmēr ir bijusi svarīgs satiksmes ceļš starp Austrumeiropu un Rietumeiropu.
Pilsētas teritorija ir 55,4 km2, no tiem vairāk par 40 % aizņem meži un parki. Ventspilī dzīvo 46,5 tūkstoši iedzīvotāju (1.04.98.), te ir augstāks nodarbinātības līmenis nekā valstī kopumā. Ventspils ir patstāvīga administratīva teritorija, kurā vietējo pašpārvaldi veic pilsētas dome.
Pilsētā ir plaši izvērsts finansu iestāžu tīkls – sešu valsts vadošo banku filiāles, Ventspils Apvienotā Baltijas banka un 6 apdrošināšanas sabiedrības.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация