Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:785035
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Анотация    4
  Ievads    5
1.  Viesmīlības industrija    6
2.  Viesnīcas “Gutenbergs” vispārējs raksturojums    8
3.  Viesa cikla analīze    14
4.  Viesnīcas “Gutenbergs” organizatoriskā struktūra    24
5.  Viesnīcas “Gutenbergs” saimnieciskās darbības raksturojums    31
6.  Viesnīcas “Gutenbergs” mārketinga darbības raksturojums    33
7.  SWOT (SVID) Analīze    40
8.  Viesnīcas “Gutenbergs” finansu rādītāju analīze    42
  Secinājumi un priekšlikumi    52
  Izmantotā literatūra    55
Фрагмент работы

Viesmīlības industrija ir plašākas nozares – tūrisma industrijas – daļa. Ceļojumu un tūrisma industrija ir plaša nozare ar kopēju uzdevumu: nodrošināt ceļotājiem cerēto vai pieprasīto apkalpošanu. Ceļojumi un tūrisms ietver sevī visu, kas rodas ceļotāju, biznesa pārstāvju, valsts pārvaldes darbinieku un visu to cilvēku, ar kuriem viņi nonāk kontaktā, savstarpējās saskarsmes. Tā ir viena no pasaules lielākajām industrijām.
Viesmīlības industrija ietver viesu apmešanās un ēdināšanas pakalpojumus, ar kuriem tiek nodrošināta ceļojošā publika. Daudzas viesnīcas piedāvā arī atpūtas u.c. iespējas.
Viesnīcu var definēt kā uzņēmumu, kura pamatmērķis ir nodrošināt apmešanās iespējas plašai sabiedrībai un kurš piedāvā vienu vai vairākus no zemākminētajiem pakalpojumiem: ēdienus un dzērienus, numurus, kur viesiem apmesties, apkalpošanu numuros, dažādu dienestu pakalpojumus, veļas mazgāšanu, mēbeļu un kustamā īpašuma lietošanu.
Viesnīcām ir nozīmīga loma cilvēku savstarpējā saskarsmē, jo tajās var rīkot tikšanās promenentu pilsoņu klubu biedri, dažādas biznesa, kā arī vietējās un nacionālās kompānijas. Tās piesaista augstas kvalitātes apmešanās iespējas un iekārtojums. Viesnīca var kalpot par apkārtējai sabiedrībai saietu vietu.
Viesmīlības dienesta darba pievilcību var izskaidrot ar vairākiem elementiem. Piemēram, visas viesnīcas izvēlas sev tēlu, kādu tās vēlas radīt. Viesnīcas arhitektūrai un stilam ir liela nozīme tās tēla nostiprināšanā, bet vienīgi viesnīcas personāls, un it īpaši tās uzņemšanas dienests, ir galvenie šī tēla rādītāji.
Uzņemšanas dienests praktiski ir pirmais, kas nonāk personiskā kontaktā ar viesiem. Katram viesim, kas ierodas viesnīcas uzņemšanas dienestā, ir savas atšķirīgas vajadzības, vēlmes un cerības, bet viesnīcas uzņemšanas dienestā sākas to piepildījums. Uzņemšanas dienesta personālam jāveic reģistrācija, jāapkalpo viesu rēķini, jāatvieglo norēķināšanās process. Talantu un prasmju daudzveidība, kas nepieciešama uzņemšanas dienesta darbiniekiem, padara viņu darbu gan interesantu, gan arī labi atalgotu. Darbs ir aizraujošs, jo nav ne pilnīgi vienādu viesnīcu, ne divu pilnīgi vienādu viesu. [ 1.]…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,48 €
Комплект работ Nr. 1115758
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация