Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:493191
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Vilhelma Muntera personība un ceļš uz karjeru    4
2.  Darbs Ārlietu Ministrijā    6
3.  Darbs ārlietu ministra amatā    8
3.1.  Munters pirms stāšanās amatā    8
3.2.  Darbs Baltijas Antantes labā    9
3.3.  Darbs Tautu Savienībā    12
3.4.  Darbība Latvijas vēstures viskritiskākajā periodā    15
4.  Muntera dzīve pēc Latvijas okupācijas    18
  Secinājumi    19
  Annotation    20
  Izmantotās literatūras saraksts    21
  Pielikums    22
Фрагмент работы

Par Latvijas brīvvalsts pēdējo ārlietu ministru Vilhelmu Munteru es izvēlējos rakstīt vairāku iemeslu dēļ. Mani ieinteresēja viņa darbības laika nozīme Latvijas vēsturē un es vēlējos noskaidrot, kāda ir bijusi viņa ietekme uz notikumiem, kas tolaik risinājušies pasaulē. Un vēl – noskatoties filmu „Baiga vasara”, man radās vēlme noskaidrot filmas notikumu patieso norisi, jo Vilhelms Munters tur bija viens no galvenajiem varoņiem.
Var šķist, ka temats nav pietiekami aktuāls, taču es uzskatu, ka Latvijas vēsturē nav nenozīmīgu notikumu un personību, it īpaši jau Latvijas brīvvalsts periodā.
Savā darbā es plānoju apskatīt Vilhelma Muntera personību, tās ietekmi uz Latvijas valsts vēsturi, vienlaikus raksturojot Latvijas ārpolitikas galvenos virzienus un tās realizēšanas metodes Muntera darba laikā.
Vispirms apskatīšu faktus no Muntera agrīnās biogrāfijas. Munters dzimis 1898.gada 25. jūlijā Rīgā igauņu tirgotāja Nikolaja Muntera un Igaunijas vācietes Augustes Kleinas ģimenē. 1915.gadā ar zelta medaļu beidzis Rīgas biržas komercskolu un uzsācis studijas Rīgas Politehniskā institūta Ķīmijas fakultātē. Tajā pašā gadā kopā ar Politehnisko institūtu evakuējies uz Maskavu, kur turpinājis studijas līdz 1917.gadam. 1917.gada 22.maijā iesaukts Krievijas armijā, dienējis 1.sagatavošanas mācību bataljonā Ņižņijnovgorodā, no 8.augusta līdz 26.oktobrim mācījies Vladimira kara skolā Petrogradā, kopā ar citiem junkuriem piedalījies cīņās lielinieku Oktobra apvērsuma laikā. Bijis īslaicīgi ieslodzīts Pētera un Pāvila cietoksnī. Bet, izmantojot pazīšanos, panācis atbrīvošanu. Pēc tam strādājis par eļļotāju rūpnīcā треугольник .
Viņu iesauca kara dienestā latviešu sarkano strēlnieku vienībā, kuru nosūtīja cīņā pret Igaunijas nacionālo armiju. Tur Munteru saņēma gūstā, viņam draudējusi nāve, bet viņu izglābušas igauņu valodas zināšanas, piemīlība un laba klavierspēle. Pulkvedis Jāksons (vēlāk ģenerālis) viņu uzņēmis 6.igauņu kājnieku pulka dienestā, kur viņš piedalījies bīstamos izlūku gājienos un vaļas brīžos pakavēja pulkvedim, mūzikas cienītājam, laiku, spēlēdams klavieres. Pulka sastāvā piedalījies arī Brīvības cīņās Ziemeļvidzemē. Vēlāk bijis Igaunijas armijas komandantūras komandas priekšnieks un pulka Vīlandes garnizona priekšnieka adjutants. Dienesta laikā paaugstināts par leitnantu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация