Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:159948
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.02.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
1.  NOZARES RAKSTUROJUMS    3
1.1.  Vīnkopības vēsture Latvijā    3
1.2.  Vīnogu audzēšanas pamatprincipi    4
1.3.  Vīnkopības perspektīvas Latvijā    5
1.3.1.  Klimata vērtējums    5
1.3.2.  Piemērotākie Latvijas reģioni    5
1.3.3.  Šķirņu izvēle    5
1.3.4.  Vīnogu vīna ražošana    6
1.4.  Vīnkopības saimniecības latvijā    7
2.  LIKUMU ANALĪZE    8
3.  ES PASĀKUMI LAUKSAIMNIECĪBAI UN LAUKU ATTĪSTĪBAI    11
  SECINĀJUMI    13
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    14
Фрагмент работы

Kā piemēru šadiem atbalsta projektiem varētu minēt Lauku attīstības programmas (LAP), investīciju pasākumi 2014-2020 4.2. punktu par atbalsta ieguldījumiem pārstrādē. Šim konkursam vsr pieteikties juridiskās personas (tai skaitā kooperatīvās sabiedrības), kas lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumā nodarbojas ar lauksaimniecības produktu pārstrādi, juridiskās personas, kas plāno uzsākt lauksaimniecības produktu pārstrādi, ja ir pierādīta projekta dzīvotspēja un pamatizejvielu nodrošinājums.kā arī juridiskās personas, kas nodarbojas ar lauksaimniecības produktu pārstrādi mājas apstākļos. Šajā atbalsta projekta kārtā pieejamais atbalsta maksājuma apjoms ir 15 782 830 Eiro, bet visu summu nevar iegūt, jo ir noteikts apjoms līdzfinansējuma iegūšanai kas saistīts ar šī līdzfinansējuma iegūšanas iemesliem. Kā piemēram pārstrādes uzņēmumam, t.sk., kooperatīvai sabiedrībai maksimālais pieejamais līdzfinansējums ir 5 000 000 eiro, lauku saimniecībai jauna pārstrādes uzņēmuma izveidošanai - 2 000 000 eiro, ražotājam mājas apstākļos - 100 000 eiro, bet nozares stratēģiskajiem projektiem pieejami 5 000 000 – 10 000 000 eiro, kā arī jāpiemin, ka tieši šo konkrēto līdzfinansējumu piešķir tikai vienam ražotājam vai lauksaimniecībai.
Pieminēt arī var Lauka atbalsta dienesta provizoriskās atbalsta likmes lauksaimniecībā. 2019. gada oktobra-decembra maksājumu lielums paf augļiem un ogām bija 154 eiro par hektāru. Salīdzinoši ar citām nozarēm, šis maksājums nav nepamatoti mazs, bet nav arī apjoma ziņā lielākais iepējamais, kā piemēram, par sertificētiem sēklas kartupeļiem atbalsta maksājums ir 429 eiro par hektāru un par dārzeņiem atbalsta maksājums ir 569 eiro par hektāru, kas ir salīdzinoši vairāk nekā par augļiem un ogām, bet atbalsta maksājums par proteīnaugiem ir tikai aptuveni 65 eiro par hektāru, bet atbalsta maksājums par vasaras rapsi un vasaras ripsi ir tikai aptuveni 37 eiro par hektāru, kas atkal salīdzinot ar atbalsta maksājumem par augļiem un ogām ir ļoti maz. Vēl pie šiem pašiem atbalsta maksājumiem atsevišķi ietilpst arī Lauku attīstības programmas 2014-2020. gadam pasākumi, kuros par augļu koku, ogulāju un tādu ilggadēju stādijumu platību, no kuriem iegūst ēdamos augļus platībām piešķir 485 eiro par hektāru, kas, atkal, salīdzinoši ar citiem atbalsta maksājumiem, ir liels, jo kā piemēram par laukaugu (tai skaitā tehnisko kultūru) un pārējo kultūru aramzemes platību (tai skaitā par sinepēm, mārdadžiem, …

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация