Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:152013
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsdienās pasaulē ir daudz un dažādas vīrusi slimības. Latvijā ļoti strauji sāk izplatīties vīrusa hepatīts. Prese, radio, televīzija parādās lūgumi palīdzēt ar naudas līdzekļiem C hepatīta ārstēšanai. Tajā pašā laikā sazinās līdzekļos grūti atrast ziņas par hepatītu veidiem, saslimšanas iespējām, profilaksi. Es velējos par šo slimību vairāk uzzināt un arī iepazīstināt apkārtējos.
Mani mērķi: 1)uzzināt ko skolēni zina par šo slimību, un ja tas būs iespējams iepazīstināt skolēnus ar šo slimību.
2) izpētīt skolēnu zināšanas par vīrusa hepatītu ar anketu palīdzību. 3)izpētīt hepatīta izplatību Latvijā.
4)uzzināt par hepatīta A, B, C, D slimības izpausmēm un slimības gaitu, pilnveidots savas zināšanas par hepatītu.



1.Kas ir hepatīts.
1.1.Hepatīts A, B, C, D
Hepatīts ir aknu iekaisums, ko tautā nereti sauc par „dzelteno kaiti”. Ne vienmēr vīrusa hepatītu pazīme ir dzelt. Ir slimības formas, kas norit lēnāk un bez dzelte. Vīrusa hepatītu izraisa vairāki vīrusi, kurus apzīmē ar burtiem A, B, C, D un citiem burtu kombinējumiem. Šie vīrusi ir ļoti infekciozi ( lipīgi ), arī to izplatīšanās ceļi ir atšķirīgi. Hepatīts B, C un D bieži izraisa nopietnu aknu bojājumu, kas iegūst hronisku norisi, radot cilvēkam nopietnas veselības problēmas. [1] Dzelte, kas parasti ir galvenā aknu slimību simptoms, parādās ~ 30% cilvēku, kas ir inficējušies ar hepatītu C vīrusu. Vīrus hepatīts sākas ar inficēšanos. No inficēšanās brīža līdz pirmajām slimības pazīmēm paiet dažāds laiks: 3-12 nedēļas vīrus hepatīts C gadījumā, 2-4 nedēļas vīrusa hepatīta A un līdz pat 6 mēnešiem vīrus hepatīta B gadījumā. Šajā periodā vīruss pielāgojas organismam un vairojas un var parādīties jau pirmās slimības izpausmēm. Sākumā var būt gripai līdzīga parādība- paaugstināta temperatūra, galvassāpes, nespēks, lauzošas sāpes ķermenī. Vīrus hepatīta B un C sākums ir pakāpenisks un ķermeņa temperatūra strauji nepaaugstinās. Vīrus hepatīta C sākumā izpausmes var būt tikai nespēks un ēstgribas samazināšanās. Pēc nedaudzām dienām slimības aina mainās: zūd apetīte, parādās sāpes zem ribām labajā pusē, nelaba dūša, vemšana, urīns kļūst tumšāks, bet izkārnījumi gaišāki. Ārsts konstatē aknu un retas liesas palielināšanos. Asinīs iespējamas konstatēt specifiskus vīrusa rādītājus jeb vīrusa marķierus, paaugstinātu žults pigmenta bilirubīna un aknu funkciju rādītāju līmeni. Manuprāt hepatīts ir loti izplatīts Latvijā, un katram cilvēkam vajadzētu būt informētam par šīs slimības nopietnību. Cilvēks var pat nenojaust, kad viņš ir inficējies ar hepatītu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация