Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:821696
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vizmas Belševicas “Rakstu” otrais sējums ietver dzeju no vairākiem iepriekš izdotiem krājumiem. Šeit sastopamas publikācijas no grāmatām “Kamola tinēja”, kas izdota 1981.gadā, “Dzeltu laiks”(1987), kā arī periodikā publicēti un vispār nekad nepublicēti dzejoļi, kurus dzejniece nebija publiskojusi gan politisku, gan personisku iemeslu dēļ. Tieši tas, ka šie dzejoļi grāmatā ir visvairāk, liek “Rakstiem” kļūt personiskākiem un dziļākiem, dvēselei tuvākiem.
Lielākā daļa ir patriotiski un ar dabu saistīti dzejoļi. Katrā dzejas pantā ir ļoti daudz mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu, kas ne vien skaisti un vienkārši attēlo dabas tēlainību, bet arī pauž par to spilgtas emocijas. Tas parāda dzejnieces bezgalīgo zemes un dzimtenes mīlestību un vienkāršību. Daži no dzejas darbiem ir pavisam neraksturīgi V.Belševicai to žanra dēļ – ir gan dziesmiņas un teksti kinofilmai, gan strupa un kodolīga satīra.
Savā izlasē iekļāvu iepriekš nepublicētos dzejoļus, jo man tie šķiet interesantāki, mīļāki un man tuvāki. Šī pirmpublicējumu nodaļa “Rakstos” ietver 50. gadu vidū rakstītus un krājumā “Zemes siltums” neievietotus darbus, kā arī pēdējos dzejoļus, kas tapuši līdz 1985. gadā, viens – 1995.. Periodikā publicētie un nepublicētie dzejoļi sakārtoti sarakstīšanas laika augošā secībā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация