Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:620746
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visas iztēles attīstībai vajadzīgās īpašības (plašums, pašizpausme, stabilitāte, spilgtums, oriģinalitāte) nerodas spontāni, bet pie sistemātiska iespaida no pieaugušo puses. Iespaidam vajag bagātināt un konkretizēt bērna priekšstatu par apkārtējo vidi, un neuzspiest viņam gatavas tēmas. Bērnam vajag palīdzēt iepazīties ar īstenību, lai to attēlotu, attīstīt māku operēt ar tēliem lai uz to pamata radītu jaunus. Svarīgi formēt bērniem intereses. Ja neveikt ar viņiem šo darbu, tad arī iztēle zināmi atpaliks no attīstības. Rezultātā, sākoties skolas gaitām bērns var nebūt gatavs mācību materiāla apgūšanai, kas prasa pietiekoši noformētu iztēles līmeni. Šajā vecumā jāparādās tādiem psihiskiem formējumiem, kā darbības iekšējais plāns, refleksija, pašizpausme. Pateicoties šiem jaunieguvumiem parādās jauns iztēles veids – brīv izpausmes iztēle. Pieaug mērķtiecība, iedomu patstāvība iztēles tēli ir uzskatāmi, dinamiski ar emocionālu nokrāsu. Piemīt mākslinieciska uzskatu pārstrāde.
Varam secināt, ka vizuālajā darbībā var izmantot dažādus mākslas līdzekļus un metodes iztēles un fantāzijas izpausmei – zīmēšanu, veidošanu, dažādu materiālu un krāsu izmantošanu darbos, rotaļas utt.
Tātad, darbošanās ar dažādiem radošiem materiāliem, dažādu metožu, māksliniecisko līdzekļu izmantošana, bērnu saskarsme ar pieaugušajiem un vienaudžiem izraisa ne vien bērnu radošās aktivitātes, bet arī veicina un pilnveido iztēles attīstību. Refleksija par procesu, paveikto un radīto darbu var palīdzēt bērnam labāk iepazīt sevi un apkārtējo pasauli, ļauj izteikt to, ko dažkārt ir grūti izteikt vārdos.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1360092
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация