Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:504403
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
  Agrā bērnība    2
  Vīnē    4
  Koncertceļojumā pa Eiropu    5
  Pirmās operas    7
  Nobeigums    9
Фрагмент работы

Es izvēlējos rakstīt referātu par slavenā komponista Volfganga Amadeja Mocarta sasniegumiem līdz 16. gadu vecumam. Jo man gribējās salīdzināt sevi ar viņu un ko viņš ir izdarījis līdz sešpadsmit gadu vecumam un ko es līdz piecpadsmit gadu vecumam.
Man jau likās interesanti tas, ka Volfgangs iemācījās spēlēt uz klavesīna jau trīs gadu vecumā. Savukārt es trīs gadu vecumā biju tikai sīks knēvelis, kurš tikai spēlējās ar sava vecuma bērniem un pat nezināja kas tas klavesīns tāds ir un ka viņš vispār ir. Sešu gadu vecumā Volfgangs sacerēja jau pirmos skaņdarbus: menuetus un allegro klavierēm. Bet es sešu gadu vecumā biju iemācījies lasīt un skaitīt līdz simts. Septiņu gadu vecumā es sāku iet skolā un nebiju redzējis vairāk par brūnām govīm laukos un jūru te Liepājā. Bet jaunais komponists bija sarakstījis jau pirmās sonātes klavierēm un pirmās simfonijas, izbraukājis visu Eiropu sniegdams koncertus. Divpadsmit gadu vecumā viņš bija sacerējis jau pirmās operas: “Liekulīgā vientiesīte” un operu “Bastiēns un Bastiēna”. Bet es divpadsmit gados biju parasts divpadsmitgadīgs zēns, kurš neklausīja mammu un gāja uz skolu mācīties, un neko vēl nebiju neko sasniedzis. Četrpadsmit gados Volfgangs sacerēja pirmo stīgu kvartetu, komponēja operas: “Mitridats, Pontas karalis”, “Askanio Albā”, “Lučio Silla”. Bet es vēl joprojām neko nebiju sasniedzis. Sešpadsmit gados komponists sacerēja operu “Scipiona sapnis”. Bet es piecpadsmit gados esmu tāds, kāds esmu un neko neesmu sasniedzis. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1120635
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация