Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:128278
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Failu sistēma    3
1.  Vispārīgi par FAT failu sistēmu    3
2.  NTFS failu sistēma    11
3.  FAT un NTFS failu sistēmu ātrdarbības salīdzinājums    19
  Vispārīgs FAT un NTFS failu sistēmu salīdzinājums    21
  Noslēgums    23
  Literatūras saraksts    24
Фрагмент работы

Failu sistēmas ir dažādas un atšķirīgas. Ir labākas un sliktākas, un vairāk vai mazāk piemērotas konkrētam datoram. Failu sistēmu vienīgā kopīgā iezīme ir tā, ka visas failu sistēmas ir operētājsistēmu pats pamats. Savā darbā izvēlējos apskatīt mūsdienām populārākās operētājsistēmas - Windows failu sistēmas. Šādu tēmu kursa darbam izvēlējos tāpēc, ka ļoti lielai daļai datorlietotāju nav ne mazākās nojausmas, kas ir failu sistēma, kādas ir tās funkcijas un kam tā vajadzīga. Kā arī šāda veida informācija nav nemaz tik viegli atrodama. Savukārt, ja nepieciešams optimāli izmantot sava datora resursus, tad operētājsistēmas izvēle ir ļoti svarīga. Bet, lai zinātu kādu operētājsistēmu labāk izmantot, nepieciešams zināt kā darbojas operētājsistēmas pats pamats – failu sistēma.
Šī darba galvenais mērķis ir iepazīstināt ierindas datorlietotāju ar to, kas ir failu sistēma, kā tā darbojas un kādai aparatūrai kāda veida faila sistēma būtu piemērotāka. Iepazīstoties ar failu sistēmas plusiem un mīnusiem, iespējams optimiziēt savu datoru un, iespēju robežās, pat nedaudz paātrināt tā ātrdarbību.
Darbā ir aprakstītas divas failu sistēmas (FAT un NTFS).
Darba pirmajā nodaļā ir dots vispārējs ieskats FAT failu sistēmas darbības principos, uzbūvē un mēģināts atbildēt uz jautājumu, kādēļ nepieciešams dalīt disku vairākās partīcijās, ja tiek izmantota FAT failu sistēma. Otrajā nodaļā sniegts ieskats NTFS failu sistēmas uzbūvē, tās darbības principi, kā arī pārbaudīta Windows 2000 drošības apiešanas iespēja un mēģināts gūt ieskatu NTFS failu sistēmas failu defragmentācijā un tās nepieciešamība. Darba trešajā daļa aprakstīts failu sistēmu ātrdarbības salīdzinājums. Ceturtajā darba daļā ievietotā tabulā var redzēt konkrētu abu faila sistēmu salīdzinājumu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация