Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:624363
 
Оценка:
Опубликованно: 28.07.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
  Zādzību stāvoklis Daugavpils pilsētā    6
  Secinājumi    15
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    16
Фрагмент работы

Ievads
Pētījuma temats ir „Zādzību pamatrādītāji Daugavpils pilsētā”. Raksturīgākie īpašuma tiesību apdraudējumi Latvijā ir mantas nolaupīšana un ka viens no izplatītākajiem, vissenākajiem mantas nolaupīšanas veidiem - zādzība. Zādzība var būt mazāk smags, smags un sevišķi smags noziedzīgs nodarījums. Zādzības objekts ir īpašuma intereses – tās personas tiesības, kas saistītas ar mantas valdījumu, lietojumu un tiesībām brīvi rīkoties ar to.
Pievēršoties statistikai var konstatēt, ka lielākais reģistrēto noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu skaits bija vērojams 1992. gadā, kad tas sasniedza 51,6 tūkstošus un kopējā noziedzības struktūrā veidoja 83,5%. Tajā skaitā zādzību bija 48,2 tūkstoši (jeb 77,9%) .
Saskaņā ar Latvijas Republikas Iekšlietu Ministrijas Informācijas centra ziņām 2007. gadā tika reģistrēti 55 620 noziedzīgi nodarījumi, no kuriem 35 098 (aptuveni 63%) bija vērsti pret īpašuma interesēm, tajā skaitā 19 639 (aptuveni 56%) zādzības. Daugavpils pilsētā 2007. gadā ir reģistrēti 1930 noziedzīgi nodarījumi, no kuriem 1265 bija vērsti pret īpašuma interesēm, tajā skaitā 610 zādzības. Arī ziņas par notiesāto personu skaitu liecina, ka 4 102 personas no kopumā 2007. gadā 10 126 notiesātajiem ir sodītas par nodarījumiem pret īpašumu (par zādzībām sodītas 2 832 personas).
Neapšaubāmi, ka noziedzības radītāji, tajā skaitā arī zādzības rādītāji atkarīgi no daudziem faktoriem – ekonomiskiem, sociāliem, politiskiem u.c. Latgale ir interesants Latvijas reģions, kuru raksturo specifisks ģeogrāfisks izvietojums, iedzīvotāji, kas pārsvarā ir cittautieši, kā arī smags ekonomiskais stāvoklis, jo Eiropas Padomes ekspertu vērtējumā Latgale ir visatpalikušākais reģions Eiropas valstu vidū. Daugavpils pilsēta ir lielāka Latgales pilsēta un otrā lielāka pilsēta Latvijā.
Pamatojoties uz iepriekšminēto autore uzskata, ka pētījuma temats ir aktuāls, kas arī pamato autores izvēlēto tematu. Otrs apstāklis, kas pamato izvēlēto tematu, ir autores ieinteresētība jautājumos par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu, kā arī pamatrādītājos, kas nosaka zādzību situāciju Latgales novadā un konkrēti Daugavpils pilsētā.
Kā zināms noziedzības situāciju nosaka pamatrādītāji, pamatojoties uz to pētījuma mērķis ir izpētīt zādzības pamatrādītājus Daugavpils pilsētā.
Izvirzītā mērķa sasniegšanai nepieciešams veikt šādus uzdevumus:
1) izpētīt zādzības stāvokli (dinamiku) Daugavpils pilsētā;
2) izpētīt zādzības līmeni Daugavpils pilsētā;
3) izpētīt zādzības struktūru Daugavpils pilsētā;
4) izpētīt zādzības raksturu Daugavpils pilsētā.
Pētījumā tiks izmantota salīdzinoša, statistiskā, analīzes, sintēzes, indukcijas un dedukcijas pētīšanas metodes.
Lai atvieglot materiāla uztveri pētījuma struktūra tiks veidota no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem, izmantoto avotu un literatūras saraksta.
Darbā izstrādes gaitā ir plānots izmantot oficiālus, pieejamus, salīdzināmus statistikas materiālus, zinātniskus komentārus, mācību grāmatas un interneta resursus, lai objektīvāk novērtētu pastāvošo situāciju un sasniegtu darbā izvirzīto mērķi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация