Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:284421
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  ZĀĻU IMPORTA UN EKSPORTA DINAMIKA LATVIJĀ    5
2.  INSTITŪCIJAS, KAS UZRAUGA ZĀĻU UN MEDICĪNAS PREPERĀTU IEVEŠANU LATVIJĀ    8
3.  ZĀĻU UN MEDICĪNAS PREPERĀTU IEVEŠANA LATVIJAS VALSTS UZRAUDZĪBĀ    10
3.1  Zāļu un medicīnas preparātu ievešana no valsts, kas neatrodas Eiropas ekonomiskajā telpā    15
3.2  PARALĒLI IEVESTO ZĀĻU UN MEDICĪNAS PREPARĀTU IEVEŠANAS NOSACĪJUMI    17
3.3  ZĀĻU UN MEDICĪNAS PREPERĀTU IEVEŠANAS ATĻAUJAS UN TO IZSNIEGŠANAS KĀRTĪBA    19
4.  ZĀĻU UN MEDICĪNAS PREPARĀTU IEVEŠANA KLĪNISKAJIEM PĒTĪJUMIEM VALSTS UZRAUDZĪBĀ    21
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    24
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    25
Фрагмент работы

Tēmu par zāļu un medicīnas preparātu ievešanu Latvijā un uzraudzību aktualizē nesenie notikumi par saindēšanos no Baltkrievijas ievestajiem medikamentiem Askofēna – P. Rodas jautājumi kā Latvijas valsts veic zāļu un medicīnas preparātu ievešanas uzraudzību un cik efektīva tā ir, jo ir svarīgi cik droši mēs varam lietot no ārvalstīm ievestās zāles un medicīnas preparātus nebaidoties par iespējamām komplikācijām.
Kā arī būtu jāpapēta notiekošais ārvalstu zāļu un medicīnas preparātus ražojošajām kompānijām, kas veic zāļu un medicīnas preparātu pētījumus Latvijā un cik sakārtota ir šī joma Latvijā.
Šī darba mērķis ir izanalizēt kādi likumi un tajos paredzētie noteikumi jāievēro zāļu importētājiem Latvijas valstī, kādi ir šie noteikumi, kādas valsts institūcijas kontrolē šo noteikumu ievērošanu. Kā arī apskatīt zāļu un medicīnas preparātu tirdzniecības, importa un eksporta situāciju Latvijā.
Kā arī apskatīsi zāļu un medicīnas preparātu ievešanu Latvijā klīnisko pētījumu veikšanai un valsts uzraudzību šajā jomā.
Lai sasniegtu šo mērķi jāievāc informācija, kas saistīta ar zāļu un medicīnas preparātu ievešanu Latvijā – Latvijas Republikas likumu un Ministru kabineta noteikumi, kas saistīti ar farmācijas nozari un jāizanalizē tie saistībā ar zāļu un medicīnas preparātu ievešanu Latvijas valstī. Kā arī būtu nepieciešams apskatīt pašreizējo situāciju zāļu un medicīnas preparātu ievešanā.
Zāļu un medicīnas preparātu ievešanu kontrolē Latvijas valsts likumi un Ministru kabineta noteikumi par zāļu ievešanu, izvešanu un izplatīšanu. Šajos noteikumos ir noteikta kārtība, kādā zāles ieved un izplata Latvijā un izved no tās, kā arī par zāļu lieltirgotavu un aptieku atvēršanu, darbību un medikamentu izplatīšanu Latvijā. Likumu ievērošanu un kontroli veic ”Valsts zāļu aģentūra”.
Apskatot 2003. gada datus par Latvijas zāļu un medicīnas preparātu lieltirgotavu (zāļu un medicīnas preparātu importētāji un izplatītāji Latvijā) apgrozījumu (procentos pret iepriekšējo gadu) redzams, ka tas ir audzis.
Zāļu un medicīnas preparātu lieltirgotavu apgrozījums, salīdzinot ar 2002. gadu, pērn sasniedzis 159 milj. Latu, kas ir par 13 milj. latu jeb 9 % vairāk nekā 2002. gadā. [3;82]
Kopējais zāļu reālais tirgus (lieltirgotavu realizācijas apjoms – tas, kas pārdots citām lieltirgotavām + Latvijas zāļu ražotāju realizācija pašmāju tirgū) Latvijā 2003. gadā sasniedzis 11.2 miljonus latu, bet 2002. gadā bija 98.9 miljoni latu – pieaugums par 12.3 miljoniem latu jeb 12.4 %. [3;82]…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация