Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:339842
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.10.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Zemes teorētiskie apsekti    4
2.  Zemes apsaimniekošanas normatīvā bāze    8
3.  Zemes izmantošana Latvijā    11
  Secinājumi    14
  Priekšlikumi    15
  Izmantotā literatūra    16
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
1. Ekonomikā zeme ir viens no svarīgākajiem ražošanas faktoriem līdzās uzņēmējspējām, informācijai, darbam un kapitālam.
2. Zemei ir 3 funkcijas -ekoloģiskās saistās ar cilvēku dzīves primāro vajadzību apmierināšanu, sociālās, kas ir svarīgas no dabas resursu pieejamības, nodarbinātības, dzīves vides un lauku apdzīvotības viedokļa un ekonomiskās funkcijas, tai ir jārada labums.
3. Ar zemes resursa izmantošanas pārraudzību Latvijā nodarbojas Zemkopības ministrija, zem kuras atrodas arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Vides ministrija, Valsts ieņēmumu dienests un pašvaldības.
4. Lauksaimniecības un mežu vajadzībām izmantoto zemju platības Latvijā samazinās, līdz ar to pieaug neapstrādāto un nekopto zemju skaits, kas bojā ainavu, degradē augsni, kā arī rada zaudējumu citiem zemju īpašniekiem, jo var izraisīties ugunsgrēki u.c. nelaimes.
5. Latvijā zemes platības galvenokārt tiek izmantotas lauksaimniecības mežsaimniecības vajadzībām, kas ir 60.9%un 32.6%.
6. Latvijas teritorijas aizņem meži – 45.7% un lauksaimniecībā izmantojamā zeme (LIZ) – 37.7%.
7. Lauksaimniecībā izmantojamās zemes īpatsvaru vislielākais ir Zemgalē un tieši Dobeles rajonā, savukārt vismazāk ir Ventspils rajonā, savukārt VISVAIRĀK mežu ir Vidzemē un Kurzemē un vislielākais mežu īpatsvars ir Ventspilī – 64.4%, bet vismazākais Jelgavas rajonā 29.5%, kas ir tikai trešdaļa no visas teritorijas.

PRIEKŠLIKUMI
1. Pārraudzības institūcijām izstrādāt stingrākas sankcijas par zemes nekopšanu un atstāšanu novārtā, kā rezultātā varētu samazināties šādu platību skaits, jo īpašnieki nevēlētos šķirties no paprāvām naudas summām.
2. Latvijā neizmantoto zemi var izmantot pārstrādei iegūstot derīgos izrakteņus, kā arī izmantot enerģijas ražošanai vai arī zivju ieguvei ierīkojot, piemēram, dīķus un tādējādi gūstot labumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация