Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:722775
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Babītes pagasta zemes lietojuma veidu struktūru būtiski ietekmē galvaspilsētas tuvums. Daudzi pilsētas iedzīvotāji vēlas dzīvot ekoloģiski tīrā un sakoptā vidē, tādēļ izvēlas Rīgas tuvumā esošos ciematus. Babītes pagasts Rīgas rajona attīstības Ģenerālplānā ir definēts kā Pierīgas vietējais apdzīvojuma centrs. Tas nozīmē, ka Babītes pagasts vairāk tiecas uz plašu teritoriju apbūvi nevis uz zemes piemērošanu un izmantošanu lauksaimniecisko vajadzību apmierināšanai (jāmin tādu jauno dzīvojamo ciematu būve kā Silarāji, Spilve, Beberi, Sēbru ciems. Dzilnu ciems, Liepezers, Mežāres, Lapsiņas u.c.). Pagasta teritorijā šobrīd vērojama plaša apbūve. Esošās lauksaimniecības zemes tiek transformētas par lauksaimniecībā neizmantojamām zemēm, kurām, saskaņā ar pagasta teritorijas plānojumu, paredzēts savrupmāju un mazstāvu apbūves statuss. Pagastā aptuveni 50% teritorijas aizņem meži (to skaitā arī purvi) – tie pilda zaļās joslas funkcijas un atrodas aizsargājamo un saudzējamo mežu grupās, tādēļ nekāda vērienīga saimnieciskā darbība tajos nevar tikt veikta. No lauksaimniecībā izmantojamām zemēm, 3/4 ir meliorētas, tādēļ, veicot to transformāciju, jāņem vērā meliorācijas sistēmas funkcionalitātes saglabāšanas prasības. Babītes pagasta teritorijā atrodas vairāki lieguma, kuros liegta cilvēku saimnieciskā darbība. Tie ir Tīreļpurvs un Babītes ezera dabas liegums.
Mūsu izvēlētais vērtējamais zemes gabals atrodas Rīgas rajona, Babītes pagasta Bebru pļavās, netālu no Piņķiem. Viens no salīdzināmajiem zemes gabaliem atrodas turpat blakus, bet otrs- 2 km uz Rīgas pusi pa Rīgas apvedceļu, Beberos, tieši blakām Piņķiem.
Visi šie zemes gabali ir izvietoti neapstrādatās pļavās, blakus kādai, no tuvumā esošām, šosejām - Rīgas apvedceļš vai šoseja Rīga Liepāja. Tātad var spriest, ka transporta infrastruktūra šeit ir samērā labi attīstīta. Visu zemesgabalu tuvumā šobrīd norisinās intensīva privātmāju būvniecība.
Piņķi ir viens no Rīgas pilsētai (aglomerācijā ietilpstošs) tuvu esošiem ciemiem, kurā notiek aktīva jauno rindu major, ciematu un privātmāju būvniecība. To kāpēc šeit tik daudzi cilvēki būvē privātmājas nosaka, galvenokārt, Rīgas tuvums, bet būtisks ir arī lielo šoseju tuvums (Rīga Liepāja, Rīga Jūrmala, Rīgas apvedceļš) un labi pieejamās inženierkomunikācijas, piemēram, gāze, elektrība, “Lattelekom” internets un telefonu līnijas, ūdensapgādes sistēmā lieto vietēja dziļurbuma ūdeni.
Apskatāmajām teritorijām apkārt ir meži un pļavas, kuras nākotnē gan tiks apbūvētas, jo samazinoties brīvai un neapbūvētai zemei Rīgas pievārtē, tās vērtība pieaugs, jo iespējams, ka pieaugs pieprasījums.

Zemes gabala raksturojums:
Atrašanās vieta: Rīgas rajona, Babītes pagasta Bebru pļavās, netālu no Piņķiem.
Attālums līdz tuvākai apdzīvotai vietai, Piņķu ciemam, ir 2 km, kur atrodas pārtikas veikals, aptieka, vidusskola, divi bērnudārzi, mūzikas skola, baznīca. Tuvākais ar automašīnu sasniedzamais lielveikals ir tirdzniecības centrs “Spice” Lielirbes ielā. Tuvākajā apkārtnē atrodas meži, pļavas un ar intensīvu privātmāju būvniecību esošas teritorijas. 1,5 km attālumā atrodas Piņķu kapi. Tuvākā slimnīca – 2. klīniskā slimnīca – atrodas Ziepniekalna tuvumā, savukārt Pārdaugavā Vienības gatvē ir Valsts bērnu klīniskā slimnīca.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1178819
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация