Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:841242
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Zemūdens masāžas duša    2
  Drošības tehnika, telpas un personāls    2
  Pacienta subjektīvās sajūtas    3
  Darbības mehānisms    3
  Indikācijas    6
  Kontrindikācijas    7
  Ārstēšanas metodika, procedūru tehnika, dozēšana    9
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Zemūdens masāžas duša
Zemūdens masāža ir vien no plaši izplatīties ūdens dziedniecības metodēm, ko izmanto ne tikai ārstniecībā, bet arī relaksācijā un skaistumkopšanā, ko piedāvā visa vecuma cilvēkiem ar ļoti dažādām veselības problēmām. Tiek uzsvērts šīs procedūras nomierinošais un atslābinošais efekts.
Zemūdens masāža tiek veikta speciālā vannā, kuras tilpums ir 400 – 600 l, tiek izmantota kompakta ūdens strūkla (1 – 4 atm), ūdens temperatūra ir no 34 - 38°C . Uz kailu slimnieku iedarbojas ar šo ūdens strūklu no caurules uzgaļa, kas atrodas ūdenī 10 – 20 cm attālumā no ķermeņa ādas. Ūdens strūkla tiek pārvietota pēc vispārējiem klasiskās masāžas likumiem.
Regulējot ūdens temperatūru un ūdens strūklas stiprumu, masāžas ietekme var būt gan relaksējoša, gan tonizējoša. Procedūras laikā uz pacienta ķermeni iedarbojas hidrostatiskais spiediens, kas, vairāk spiežot uz roku un kāju asinsvadiem, izraisa elpošanas un asinsrites pārmaiņas, uzlabo vielmaiņu, palielina skābekļa daudzumu un izvada uzkrātās šlakvielas. Siltais ūdens atslābina muskuļus un mazina sāpes. Tas dod iespēju ar ūdens strūklas masāžu iedarboties uz dziļāk esošajiem audiem. Ar ūdens strūklu var imitēt glaudīšanu, mīcīšanu, vibrāciju u.c. klasiskās masāžas paņēmienus.
Ūdenim var pievienot aromātiskus sāļus un ārstniecības augu preparātus. Pastāv uzskats, zemūdens masāža pilnīgi aizstāj parasto masāžu ar rokām, savā ziņā ir pat labāka, jo uz ķermeni papildus iedarbojas arī ūdens spiediens un temperatūra.
Šo masāžu parasti veic augsti kvalificēts speciālists, izmasējot gandrīz visu ķermeni – pēdas, rokas, plaukstas, muguru, vēders tiek masēt ļoti uzmanīgi, jo vienlaicīgi tiek masēti arī iekšējie orgāni, jāuzmanās, jo var saasināties esošās veselības problēmas un iekaisumi.

Drošības tehnika, telpas un personāls
Veicot zemūdens masāžas dušas procedūru, jāievēro vispārējie fizikālās medicīnas drošības noteikumi.
Dušas
1. Dušu telpās nedrīkst būt slidenas grīdas.
2. Pirms uzlaist ūdens strūklu pacienta ķermenim, darbiniekiem personīgi jāpārliecinās par ūdens temperatūru un strūklas spiedienu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация