Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:743542
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Vardarbība Ziemeļīrijā: IRA veiktie pasākumi: gaita un rezultāti    5
1.1.  Īrijas vēstures dimensija un IRA sākumi    5
1.2.  Katoļu domāšanas veida ietekme uz IRA darbībām    6
1.3.  IRA veiktie vardarbīgie pasākumi    7
2.  Britu un Īrijas savstarpējā politika- Ziemeļīrijas jautājums    10
3.  Ieskats katoļu un protestantu iekšējā politikā- cīņa pret vardarbību ar konstitucionāliem pārkārtojumiem    14
3.1.  Sākotnējā situācija    14
3.2.  Ziemeļīrijas iekšējā politika- britu iecelto institūtu darbība un vadošās Ziemeļīrijas partijas    15
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    21
Фрагмент работы

Secinājumi.
Ziemeļīrijas jautājums autora apskatītajā laika periodā tiešām komplicēts, lielā mērā tādēļ, ka izvēlēts ar vislielākajām negācijām un vardarbību zīmīgs laiks- „Troubles’’, tomēr, iespējams, bez šādām aktīvām viedokļu pierādīšanas metodēm nenotiktu tik aktīvas politiskas reformas un „šūpošanās’’ . Tas ir veids, kā Ziemeļīrijas katoļu sabiedrība protestēja pret neveiksmīgajiem mēģinājumiem sakārtot jautājumu politiski, kaut gan vairāk bija vajadzīgs sociāls darbs.

Katoļus kā kopumu militāri aizstāvēja britu spēki, tomēr bieži viņi ņēma šo jautājumu savā pārziņā, šai sakarībā aktīvi visos iespējamos veidos to darīja IRA,to veicot tās fanātiskajam novirzienam- PIRA, kas uzskatīja, ka Ziemeļīrijas statuss vispār ir nepareizs un piekopa „britus ārā’’. Politiku.Ja runā par IRA pārstāvjiem 70tajos un 80tajos- pārsvarā bija no strādniecības pārstāvjiem Derri, Belfāstas, Armagas, Tīronas, Daunas apgabalos, ar dažādu izglītību, nav dzimumu diskriminācijas.
Nozīmīgs gads, lai aprakstītu IRA veiktos pasākumus, bija 1970, kad IRA sāka izmantot spridzināšanas, slepkavības kampaņā „Garais karš”. Kā piemērs PIRA darbībai ir „Belkombas grupa, fanātiķu kopiena, kura riskēja ar dzīvībām, darbojoties Anglijas salā un radot problēmas miera nodrošināšanas struktūrām,
Vidējais katolis noteikti bija pret IRA darbībām, bet viņu noteikti ietekmēja vietējo drošības struktūru nežēlība un nacionālistu ietekmēšana. IRA darbībai apskatītajā laika periodā bija liela nozīme. Pilnībā kontrolēt viņu darbību britu spēkiem traucēja vairāki apstākļi, arī katoļu augstā dzimstība.
Runājot par britu ieceltajiem institūtiem, jāmin SOSNI, kura pienākumus vienīgais veica pieredzējušais V. Vaitlavs, kuru darbību raksturo „Baltais dokuments”. Jāatzīmē šī institūta izgāšana sakarā ar nepārdomāto un pārāk strikto politiku. Britiem pārdomas izraisīja veids, kā no vairākām pusēm kontrolēt pavalsti. No 1972. G. tika pārveidots „direct rule’’ virziens- Vestminstera pieņēma no ārpuses kontrolējoša elementa lomu, no šī brīža darbojās galvenais administrators, amatā esošie cilvēki gan bieži mainījās bieži nepieņemamas politikas dēļ. Uz apskatītā laika perioda beigām vairāk uzsvars tiek likts uz Īriju kā konsultējošu elementu „Ziemeļīrijas darbībā”. Jāatzīmē, ka katrs administrators centās, vadoties pēc situācijas, ieviest kādas jaunas iniciatīvas, viņa darbība nebija pasīva.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация