Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:623389
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.09.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Zigmunds Freids, šis vārds nevienam nav svešs, tas ir cilvēks, kurš ielauzās cilvēka apziņā, un saskatīja, cik interesanta ir mūsu psiholoģiskā uzbūve. Austriešu neiropatologs, psihiatrs, psihologs, psihoanalīzes koncepcijas pamatlicējs , oriģinālā vārdā Sigmund Freud

Zigmunds Freids ir dzimis 1856. gada 6. maijā. Lai gan citi avoti liecina, ka patiesais dzimšanas dienas datums ir bijis 6. marts. Dzimtā vieta slavenajam psihoanalītiķim ir Freiberga, neliela pilsēta bijušās Austroungārijas teritorijā. Viņa vecāki bija ebreji, un arī pats viņš savu tautību nenoliedza, lai gan turpmākās dzīves gaitās viņam nācās saskarties ar antisemītismu.
Ģimene, no kurienes nāk Freids, bija visnotaļ turīga, bet tad, kad Zigmunds sasniedza trīs gadu vecumu, saimniecības nozarē, ar kuru nodarbojās Freids, iestājās katastrofa, un viņi bija spiesti pārcelties uz pilsētu, sākumā tā bija Leipciga, tad Vīne, vēlāk arī Roma.
Freida tēvs Jakobs ir dzimis Galīcijas ciematiņā Tismeņicā un pārsvarā tirgojies ar vilnu. Māte Amālija Nātasone ir dzimusi Odesā un bijusi Jakoba trešā sieva. Pirmā sieva Sallija viņam jau dāvājusi divus dēlus- Emanuelu un Filipu, kuri, Freidam nākot pasaulē, ir gandrīz tikpat veci kā Amālija. Tā ir dīvaina ģimene- dīvaina Freidam nozīmīgu problēmu ziņā. Māte ir nedaudz jaunāka par vecāko padēlu, bet tēvs, piedzimstot Zigmundam, drīzāk jau izskatās pēc vectēva.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация