Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:526700
 
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Zīlītes (Parus) – zīlīšu dzimta.Nelieli dziedātājputni. Ķermeņa garums -11-14 cm, masa - 8-21g.Apspalvojums dažādām sugām atšķirīgs.Tēviņi un mātītes ir līdzīgi.Knābis samērā īss, smails. Kājas spēcīgas. Spārni īsi. Lidojums ātrs, raustīgs.Zīlītes veikli pārvietojas pa koku un krūmu zariem.Dziesma vienkārša.Mežu pieskandina jau agri pavasarī, kad citi putni vēl nedzied.Saucieni diezgan daudzveidīgi. Latvijā sastopamas visu gadu. Dzīvo galvenokārt dažāda tipa mežos, kā arī parkos un dārzos. Pārtiek no kukaiņiem, to kāpuriem un kūniņām, zirnekļiem un citiem sīkiem bezmugurkaulniekiem, kā arī no dažādām sēklām.Barību meklē gan koku lapotnē, gan arī uz zemes; vairākums sugu labprāt apmeklē putnu batotavas. Rudeņos mēdz uzkrāt barību, sabāžot to dažādās spraugās.Ligzdo koku dobumosun būrīšos. Dažu sugu zīlītes spēj arī izkalt sev dobumu satrupējušos kokos un to stumbeņos. Zīlītes sāk ligzdot samērā agri pavasarī, tādēļ to ligzdas ir biezas – taisītas no sūnām, stiebriņiem, lūkiem, izklātas ar vilnu un spalvām. Dējumā 5-14 baltas olas ar sarkanbrūniem raibumiņiem.Gadā 1-2 perējumi.Perē tikai mātīte.Perēšanas ilgums apmēram divas nedēļas.Tikpat ilgi mazuļi paliek ligzdā.Pēc ligzdas atstāšanas tos vēl kādu laiku baro abi vecāki.
Latvijas mežos konstatētas 6 sugas: Lielā zīlīte, zilzīlīte, meža zīlīte, cekulzīlīte, pelēkā zīlīte un purva zīlīte.Lielā jeb tauku zīlīte (Parus major) Latvijā ir pazīstamākā un skaitliski lielākā zīlīšu suga.Tai raksturīga melna galva un balti vaigi, zaļgaņpelēka mugura un dzeltena vēderpuse. Dziesma skanīga, melodiska – „cici-dē cici-dē”dažādās variācijās.Saucieni ļoti daudzveidīgi- „pink- pink”, „čerr-čerr”, „si-tvit”. Latvijā ligzdo 400 000-500 000 lielās zīlītes pāru. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1397601
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация