Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:703344
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.04.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Zīmju valoda kā alternatīvs komunikācijas veids    4
2.  Zīmju valodas vēsture    5
3.  Latviešu zīmju valoda    7
4.  Zīmju valoda sabiedrībā    9
  Nobeigums    10
  Literatūra    11
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Tika secināts, ka zīmju valoda ir svarīga kurlmēmo cilvēku dzīves sastāvdaļa, bez kā viņu pilnvērtīga eksistence būtu zem jautājuma. Tā ietver sevī kurlmēmo cilvēku dzimtās valodas funkciju, kurlmēmo un slikti dzirdošo ļaužu komunikācijas rīka funkciju, kā arī iespēju iepazīt un izprast pasauli.
Kā vēl vienu secinājumu var minēt faktu, ka zīmju valodas attīstība atrodas nepārtraukta progresa stadijā. Tika atklāts negaidīts fakts par to, cik daudz iespēju ir mūsdienu kurlmēmajiem un slikti dzirdošajiem, cik daudz biedrību un centru dažādās Latvijas malās ir. Latviešu zīmju valoda tāpat kā citas ir strauji attīstījusies kopš senajiem laikiem, un ir izveidoti pilnvērtīgi gramatikas principi, kas sniedz iespēju cilvēkiem ar dzirdes problēmām brīvi un saprotami izskaidroties gan savā starpā, gan arī ar parastajiem cilvēkiem. Neskatoties uz to, zīmju valodas mācībā vēl ir daudz baltu pleķu, kas nākotnē tiks aizpildīti un papildināti ar jaunatklātu informāciju.
Var secināt, ka zīmju valodas attīstības pamatā stāv saskarsme ar parastajiem cilvēkiem. Ir svarīga abpusēja tolerance, pacietība un pozitīva attieksme vienam pret otru. Mums ir jāpieņem cilvēki ar dažādām nepilnībām, jāpalīdz tiem un jāatbalsta morāli. Tieši mums neparastā pieņemšana sekmē mūsu izaugšanu personības ziņā, tā veido pamatus pasaules uztveres pilnveidošanā.
Kā vienu no iespējamajām nākotnes iecerēm var minēt zīmju valodas apguvi. Valoda ir tas, kas sasaista cilvēkus no visdažādākajām pasaules malām, neskatoties uz to, kāda ir šī valoda-mutvārdu vai zīmju. Tamdēļ tas var būt noderīgs ikdienas dzīvē un saskarsmē ar cilvēkiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация