Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:682322
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Z.Lazdu var uzskatīt par vienu no latviskākajām dzejniecēm. Latviešu literatūrā viņa ienāk 20.gs. 30.gados kā gaiša un saulaina, mīlestības pārpilna dzejniece. Tam seko trimdas periods, kas atspoguļo gan pašas dzejnieces, gan visas latviešu tautas dziļo traģismu.
Pirms sāku runāt par viņas personību un daiļradi, gribu minet dažus biogrāfiskus datus.
Zinaīda Zelma Lazda, īstajā vārdā Šreibere, dzimusi 1902.gada 6.jūnijā Vidzemē. Viņu stipri ietekmējusi māte – Emma Bauģe, pēc rakstura lēna, maiga, harmoniska skaistuma meklētāja, vienmēr atklāta un pilnīgi patiesa. Zinaīda visu dzīvi tiecās līdzināties tieši viņai. Savukārt tēvs bija pilnīgs pretstats – radis visus izrīkot, viņš bija skarbs un dusmās ātrs. Tomēr visdziļāko iespaidu uz nākamo dzejnieci atstāj tēva māte. Pati Zinaīda velāk par viņu rakstīja: “Viņa bija kā burve un tālreģe, lai gan ar bursanu nenodarbojās.” Tieši šī apbrīnojamā sieviete ieved meiteni apbrīnojamā latviesu fokloras pasaulē, iepazīstina ar visdažādakajiem mitoloģiskajiem tēlie, kas velāk tik harmoniski iekļausies viņas dzejā.
1911.gadā Zinaīda sāk iet Ērgļu pagasta pareizticīgo draudzes skolā, tad luterāņu draudzes skolā. Tomēr īstais izglītības ceļš sākas 1919.gadā, kad topošā dzejniece dodas uz Rīgu un iestājas N.Draudziņas ģimnāzijā, bet 4 gadus vēlāk kļūst par Latvijas Universitātes Baltu filoloģijas studenti, Pēc universitātes beigšanas viņa atgriežas savā ģimnāzijā, kur ilgus gadus nostrādā par skolotāju.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1114082
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация