Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:587538
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.03.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Zirnekļa bioloģija    5
2.1.  Ārējā uzbūve    5
2.2.  Iekšējā uzbūve    6
3.  Barošanās    7
4.  Vairošanās    8
5.  Interesanti fakti    9
  Aizsardzība    11
  Secinājumi    12
  Literatūras saraksts    13
Фрагмент работы

Interesanti fakti par zirnekļiem.
Zirnekļu tīkli bieži vien ir ļoti krāšņi un komplicēti .Radot iespaidu, ka tie darināti ar lielu izdomu. Dažu sugu zirnekļi īpaši izrotā savus tīklus. Līdz šim brīdim nebija izdevies noskaidrot ,kāpēc zirnekļi auž šādus rakstus ,kas padara tīklus tik viegli pamanāmus.
Kādā Taivānas pētnieki bija uzstādījuši 56 videokameras pie dekorētiem zirnekļu tīkliem un 59 nedekorētiem tīkliem. Noskatoties uzfilmēto materiālu biologi konstatējuši ,ka tīkli ,kuros ieausts krusts ,pievelk apmēram par 60% vairāk medījuma nekā nedekorēts .
Videomateriālos redzams bija, ka arī 18 lapsenes ,kas baroja arī zirnekļa pēcnācējus uzbrūk zirnekļiem ,kas sēž savā tīklā. Divas trešdaļas bija vērsušas pret tīkliem, kuros bija krusta ornaments. Pēc zinātnieku domām, šādi rotājumi pievilina arī citus plēsoņas.
Modernās digitālās tehnoloģijas parāda ,kā pirms daudziem miljoniem gadu dzintarā iesprostoti dzīvnieki izskatījušies savā dzīves laikā. Nesen izmantojot ļoti augstas izšķirtspējas datortomogrāfija angļu un beļģu zinātnieki izveidoja pirms aptuveni 53 miljoniem gadu Francijā dzīvojoša zirnekļa Cenotextricella simony telpisku attēlu un līdz ar to šie iegūties attēli labi spēj palīdzēt izpētīt ,iespējam līdz vecāko šim atrasto zirnekli.
Vistālāk uz ziemeļiem dzīvo arktiskais Pundurzirneklis, kas atrasts tika Grenlandē (81grādu ziemeļu platumā.)
Visaugstāk virs jūras līmeņa mīt Sitticus ģints lēcēj zirneklis. Šo zirneklis Everestā (7300m augstumā ) atrada kāda ekspedīcija.
Lielākā zirnekļu suga pasaulē ir Dienvidamerikasgoliāts- pundurzirneklis -Therephosa lebond. Šī sugas mātītes ķermenis ir 9 cm garš. Ar izplestām kājām šis zirneklis sasniedz pusdiena šķīvja lielumu.
Vissīkākais līdz šim pazīstamais zirneklis ir Patu digua. Šīs sugas pieaugušie tēviņi ir tikai 0,37mm gari-aptuveni tik lieli kā punkts šī teikuma beigās.
Krusta zirnekļiem iemācās atšķirt medījumu : labu garšo no tāda ,kuram garša nav tik laba ,pēc upura spārnu raksturīgās zummēšanas. Vēlāk viņi to atceras. Kādā eksperimentā krusta zirneklis tikai pievilināts pie rūgtas barības ,izmantojot kamertoni ar skaņas augstumu C. Vēlākajos eksperimentos zirnekli vairs neizdevās pievilināt ,ievibrējošo šīs skaņas augstuma kamertoni.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1240181
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация