Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:803734
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  KURSA DARBA MĒRĶIS    3
  KURSA DARBA UZDEVUMI    3
1.  ZEMEŅU KULTŪRAS UN AUDZĒŠANAS VĒSTURE    4
2.  ZEMEŅU AUDZĒŠANA UN ŠĶIRŅU IZVĒLE    6
4.  Z/S „VĒSMAS” RAKSTUROJUMS    16
5.  Z/S „VĒSMAS” SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS PLĀNOŠANA    19
6.  Z/S „VĒSMAS” EKONOMISKĀ ANALĪZE    22
  SECINĀJUMI    24
  PRIEKŠLIKUMI    24
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    25
  PIELIKUMS    26
Фрагмент работы

Zemenes ir viena no iecienītākajām ogu kultūrām, kas cieši saistīta ar citām lauksaimniecības nozarēm, tāpēc izvēlējos tieši zemeņu audzēšanu kā sava ražošanas plāna mērķi. Lai tas tiktu sasniegts, pirmkārt, jāizvērtē ko, kā un par kādiem līdzekļiem grib sasniegt šo mērķi. Vispirms jāplāno, kur ogas realizēs, kāda būs ražība, sīki jāizdomā, kāda ir reālākā un dotajā gadījumā lētākā kopšanas tehnoloģija un cik aptuveni varētu maksāt viena hektāra zemeņu stādījuma ierīkošana.
Z/S „Vēsmas” specializācija ir zemeņu audzēšana. Kursa darbā ir apskatītas Z/S „Vēsmas” zemeņu audzēšanas attīstības iespējas un izstrādāts ražošanas plāns laika posmam no 01.04.2004. līdz 30.03.2005. Kursa darbs sastāv no 26 lapām, 6 nodaļām, 7 tabulām un 6 attēliem.
Noskaidrot, vai Z/S „Vēsmas” nodarbošanās ar zemeņu audzēšanu un to realizāciju ir peļņu nesoša lauksaimniecības nozare. Ar SVID analīzes palīdzību noteikt saimniecības stiprās un vājās puses, kā arī nākotnes iespējas.
Zemenes ir rožu (Rosaceae) dzimtas zemeņu (Fragaria L.) ģints augs. Ģints nosaukums cēlies no latīņu vārda fragrare – smaržot. Daudzgadīgi lakstaugi ar stipri reducētiem, augsnē slēptiem stublājiem, no kuriem virs augsnes paceļas rozetē sakārtotas, trīsstaraini saliktas lapas un izaug garas pavedienveida stīgas, kas mezglu vietās iesakņojas un veido jaunu augu rozetes. No zemeņu stāda rozetes lapu žāklēm izaug ziedneši, kuru galā ir balti ziedi sakopoti irdenā vairogā. Putekšņlapu un auglenīcu daudz. Zied no maija līdz jūnijam. Pēc ziedēšanas ziedgultne veido sulīgu, konisku izaugumu, uz kura virsmas nelielos padziļinājumos atrodas sīki auglīši – izveidojas sulīgs riekstiņu kopauglis – zemene.
Pirmās zemeņu šķirnes izveidotas Holandē 18. gadsimtā. Zemeņu ģintī ir aptuveni piecdesmit sugas. Zemenes pārsvarā tiek aug Eirāzijā, Amerikā, galvenokārt mērenajās joslās. Latvijā konstatētas trīs sugas – meža zemene (F.vesca), spradzene (F.viridis) un smaržīgā zemene (P.moschata).
Dārza zemeņu audzēšanas pirmsākumi Latvijā saistās ar pagājušā gadsimta beigām, kad izbūvēts dzelzceļš Rīga – Pēterburga. Pirmās zemeņu šķirnes Rīgas Jūrmalā ievestas no Vācijas. Ir ziņas, ka ražas laikā ik dienas no Asariem un Pēterburgu sūtīti divi vagoni ar zemenēm, kas tur augstu vērtētas. Drīz vien zemenes audzēja gan Rīgas, gan Tukuma, gan Daugavpils apkārtnē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация