Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:186555
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    2
2.  Žurnālistikas būtība    3
3.  Ētika žurnālistikā    6
4.  Žurnālistu ētikas problēmas Latvijā    8
5.  Nobeigums    10
6.  Izmantotās literatūras saraksts    11
Фрагмент работы

Mūsdienās mēdiji ir ļoti ietekmīgi un nozīmīgi. Mēs dzīvojam informācijas laikmetā un tieši masu mēdiji ir tie, kas šo informāciju mums sniedz. Līdz ar tehnoloģiju attīstību, attīstās arī mēdiji. Agrāk cilvēki informāciju galvenokārt ieguva no preses, bet mūsdienās tās ietekmi samazinājusi radio, televīzijas un interneta attīstība. Tomēr, manuprāt, prese, kaut arī tās ietekme mazinās, nekad neizzudīs, jo cilvēki ir pie tās pieraduši. Ir cilvēki, kurus varētu raksturot kā iekšēji orientētus un kuriem grūti strauji adaptēt informāciju un viņi galvenokārt ziņas iegūst no preses. Tomēr žurnālistika jau nesaistās tikai ar presi, bet arī radio un televīzijas žurnālistiku.
Savu referātu es izvēlējos rakstīt par tēmu: „Žurnālista ētikas aktuālās problēmas Latvijā”, jo uzskatu, ka Latvijas prese vēl ir salīdzinoši vāji attīstīta un arī ētikas jautājumi bieži paliek neievēroti. Uzskatu, ka žurnālistu kompetence un izpratne par ētiku ir ļoti nozīmīga, jo tieši žurnālisti sniedz mums informāciju. Tas, kā mēs uztveram noteikto jaunumu galvenokārt ir atkarīgs no tā, kā to pasniedz un to jau veic žurnālisti. Vēlējos noskaidrot, kas Latvijā uzrauga presi un zināmā mērā ierobežo žurnālistu patvaļību.
Mans darbs sastāv no vairākām daļām. Sākumā es vēlējos izpētīt un izanalizēt žurnālistikas būtību un darbību. Tālāk aplūkoju to, kas tad īsti ir ētika un kā to jāsaprot žurnālistikā. Interesanti ir aplūkot žurnālistu ētikas kodeksu un ētikas problēmas Latvijā. Nobeigumā apkopoju savus secinājumus par žurnālistiku kopumā un ar ētiku saistītās problēmas Latvijā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация