Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:423991
 
Оценка:
Опубликованно: 09.12.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Žurnālistam pat par sev neinteresējošu tēmu jāprot vākt un apkopot materiālu ar tādu pašu atdevi, kā rakstot par savu iemīļoto hobiju. Iespējams šī iemesla dēļ daudzi žurnālisti specializējas kādā nozarē, lai lielākoties varētu rakstīt par sevi interesējošām tēmām, jo tā, protams, ir vieglāk. Reizēm viens no grūtākajiem uzdevumiem, kad viss jau teju pabeigts, ir virsraksta noformulēšana. Tam jābūt gana saistošam, ieintriģējošam vai pat šokējošam, jo, kā jau minēju, žurnālista instruments ir valoda, un trāpīgs virsraksts var likt šo preses izdevumu nopirkt uz pusi vairāk pircējiem nekā parasti. Virsrakstam jābūt trāpīgam, un tas ir tikpat svarīgs, kā viss materiāls kopā.
Kopsavilkumā var teikt, ka neskatoties uz lielo slodzi, darba apjomu, augsto stresa intensitāti un citiem būtiskiem mīnusiem, šī profesija joprojām daudziem šķiet ļoti pievilcīga. Tās vilinājums slēpjas tajā, ka tā nav garlaicīga, viendabīga un nemainīga. Ik brīdi notiek, kas jauns. Žurnālists savā ziņā izdzīvo līdzi un pirmais uzzina visus sabiedrībā norisošos jaunumus. Žurnālisti bieži vien arī daudz ceļo, lai iegūtu informāciju par plašāka mēroga notikumiem. Ceļošana arī daudziem šķiet vilinoša, protams, ja tas nav uz karadarbības karstajiem punktiem, kas var būt bīstami.
Tikai pietiekami radoša un kreatīva personība, kas prot pielāgoties var būt labs žurnālists. Jārēķinās, ka šo profesiju ir ļoti grūti atdalīt no privātās dzīves, jo bieži vien tā aizņem visu žurnālista laiku it īpaši tāpēc, ka žurnālists bieži vien savu darbu ņem uz mājām un strādā tur. Tas gan apgrūtina, jo mājās pavadītais laiks vairs nešķiet kā atpūta, savukārt ja mājas ir vide, kurā žurnālistam strādāt ir visērtāk un patīkamāk, tad šeit arī darba kvalitāte būs krietni augstāka.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация