Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:226806
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Esmu izvēlējusies tēmu „Žurnālists un autortiesības” no piedāvātās tēmu listes. Par labu šai tēmai nosliecos tādēļ, ka pati nācu studēt uz Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti, lai kļūtu par žurnālisti. Pirmkārt, šī tēma interesē mani pašu, jo tas saistīts ar manis izvēlēto profesiju. Otrkārt, man šķiet, ka žurnālistu pašu labā ir zināt gan viņu vispārīgās tiesības un pienākumus, gan autortiesību likuma pamatlietas. Zināšanas iet roku rokā ar darbu un tas, manuprāt, ir galvenais, lai profesionāli veiktu savus tiešos darba pienākumus. Treškārt, lai strādātu par žurnālistu, šis darbs ir jāmīl un jāuztver kā dinamisks dzīvesveids, jo tajā pastāv nemitīgs risks, tas ir bīstams darbs, jo katrs žurnālista rakstītais vai pateiktais vārds nes sev līdzi arī atbildību par to, ka tas ir patiess un argumentēts, un šīs lietas ir cieši saistītas ar manis izvēlēto tēmu, kurā gan topošajiem, gan esošajiem žurnālistiem vajadzētu izcili orientēties.
Iesākumā noskaidroju kā tiek definēti gan jēdziens autortiesības, gan jēdziens žurnālists:
žurnālista definīcija: Par žurnālistu tiek uzskatīta persona, kura vāc, apkopo, rediģē vai citādā veidā sagatavo materiālus masu informācijas līdzeklim un kura ar to noslēgusi darba līgumu vai veic šo darbu masu informācijas līdzekļa uzdevumā (kā ārštata žurnālists, kam nav obligāti jānoslēdz darba līgums ar redakciju, bet, kas piegādā savu produkciju masu informācijas līdzeklim, par to saņemot honorāru), kā arī žurnālistu apvienību biedrs. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1209764
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация