Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:282881
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Zvērinātu tiesas izpildītāju darbības tiesiskais regulējums    4
2.  Zvērinātu tiesas izpildītāju pienākumi    6
3.  Zvērinātu tiesas izpildītaju tiesības    7
4.  Zvērinātu tiesas izpildītāju atbildība    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Zvērinātu tiesas izpildītajs ir amatpersona, kas veic tiesu nolēmumu izpildi. Zvērinātu tiesas izpildītaju darbību regulē -Tiesu izpildītāju likums, kurā ir detalizēti izklāstīts, kas var kandidēt uz zvērināta tiesu izpildītāja amatu, kas nevar, kādi ir pienākumi, tiesības un atbildība tāpat arī likums Par tiesu varu, zvērinātu tiesu izpildītāju ētikas kodess un citi saistošie likumi, normatīvie akti.
2. Pēc apkopotās informācijas, var secināt, ka zvērinātu tiesas izpildītajiem ir daudz pienākumi, piemēram tādi, kā likuma ievērošana savu pienākumu pildīšanas laikā un ētikas ievērošana. Pienākumus veic tikai savā teritoriālajā kompetencē, un tiesu nolēmumu pildīšana ir obligāta. Par cik savā darbībā tiesu izpildītājam var nākties saskarties ar konfidenciālu informāciju, tad viņam ir arī jāpilda profesionālā noslēpuma glabāšanas pienākumus. Svarīgs bet ne mazāk nozīmīgs pienākums ir bagātināt savas zināsanas un celt kvalifikāciju, sekot līdzi informācijai un publikācijam, paziņojumiem, kas tiek publicētas Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājas lapā. Tāpat arī, izsniegt attiecīgas ziņas par lietām, iestādēm, pēc pilvarota pārstāvja pieprasījuma. Atteikties no lietām, kurās zvērināts tiesu izpildītājs ir ieinteresēta persona, vai kad ar ieinteresētu personu ir tuva radniecība un citi iepriekš minētie pienākumi.
3. Zvērinātu tiesu izpildītajam ir tiesības reglamentē to ar kādām metodēm un kā zvērinatu tiesu izpildītajs var savusdarba pienākumus, piemēram, tiesības izmantot visus sev iespējamos likumā noteiktus līdzekļus un metodes, veiksmīgai un ātrai pienākumu izpildei, nepieciešamības gadījumā lūgt tiesnesim izsniegt nepieciešamās atļaujas darba pienākuma veikšanai.Zvērinātu tiesu izpildītājs ir tiesīgs pieprasīt informācīju gan no juriskām gan fiziskām peronām tāpat arī organizācijām un valsts iestādēm, ja vien likumā nav noteikti ierobežojumi. Ir tiesības būt neatkarīgam savu lēmumu pieņemšanā, kā arī ir tiesības lūgt atlīdzīdzību par savu darbu. Tiesības uz atvaļinājumu, vai tiesības pieprasīt aizsardzību tāpat citas amatpersonas.
4. Tiesu izpildītāji nes atbildību par savu darbību, par prettiesisku darbību var uzsākt disciplinārlietu pret tiesu izpildītāju. Taču pirms to uzsāktu, tiesu izpildītājam jāsniedz rakstisks paskaidrojums par savu darbību pārkapumu iemesliem Zvērinātu tiesas izpildītāju padomei. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1366453
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация