Degustācija
Cēlies no franču virtuves agrāk par 20. gs un pilnīgi atšķiras no pierastā ēdienu pasniegšanas veida;
Tas ir kulinārijas termins, kas nozīmē “rūpīga, atzinīga dažādu ēdienu nogaršošana”, fokusējoties uz izjūtām par kulinārijas mākslu un firmu precēm;
Maza produkta daudzuma nogaršošana, lai noteiktu tā kvalitāti;
Māksla ēdienu nogaršošanā;
Izbaudīšana.
Degustācijas nozīme
Ideāls veids ātrākai iepazīstināšanai ar jaunāko produkciju;
Pamats produktu tirdzniecības veicināšanai;
Liek justies pircējam īpašam;
Esošie klienti uzzina pirmie par jaunāko produkciju.
Prezentācija par to, kas ir degustācija, tās nozīme, situācija Latvijas tirgū, vēsture un attīstība Latvijā. Minētas firmas, kas nodarbojas ar to, kā arī sīkāk noskati redzamākās, aktīvākās, populārākās firmas.