Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 1.
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 2.
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 3.
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 4.
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 5.
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 6.
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 7.
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 8.
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 9.
  • Реферат 'Kvalitāte, sertifikācija, standartizācija un zīmols', 10.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Kvalitāte    3
1.1.  Kas ir kvalitāte?    3
1.2.  Kvalitātes izmaksas    4
1.3.  Kvalitātes vadīšana    4
2.  Sertifikācija    5
2.1.  Kas ir sertifikācija?    5
2.2.  ISO sertifikāts    5
2.3.  Sertifikācijas institūcijas Latvijā    5
3.  Standartizācija    7
3.1.  Kas ir standartizācija?    7
3.2.  „Latvijas standarts”    7
3.3.  Standartizācijas organizācijas starptautiskā līmenī    8
4.  Zīmols    9
4.1.  Kas ir zīmols?    9
4.2.  Latvijas patentu valde    9
  Literatūras saraksts    10
Фрагмент работы

Kvalitāte ir produkta atbilstība klienta prasībām un specifikācijai. [1] Tā ir objekta vai vienības raksturlielumu kopums, kas nosaka tā spēju atbilst noteiktajām un paredzamajām vajadzībām. [3] Kvalitāti uzņēmumā veido ikviens darbinieks, sākot no vadītāja un beidzot ar apkopēju. Tradicionāli pastāv divi viedokļi par kvalitāti:
Iekšējais – veido uzņēmuma speciālistu viedoklis, izstrādātie un kontrolētie standarti.
Ārējais – veido patērētāja viedoklis par kvalitāti, ietverot šādus komponentus:
produkta vērtība
kā produkts apmierina klienta vajadzības
produkta lietošanas drošums un garantijas
produkta un arī uzņēmuma preztižs
produktam piemītošās īpašības
produkta īpašību noturība.…

Коментарий автора
Atlants