Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 1.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 2.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 3.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 4.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 5.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 6.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 7.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 8.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 9.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 10.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 11.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 12.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 13.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 14.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 15.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 16.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 17.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 18.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 19.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 20.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 21.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 22.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 23.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 24.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 25.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 26.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 27.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 28.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 29.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 30.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 31.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 32.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 33.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 34.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 35.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 36.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 37.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 38.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 39.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 40.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 41.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 42.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 43.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 44.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 45.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 46.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 47.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 48.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 49.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 50.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 51.
  • Бизнес план 'Peldoša kafejnīca', 52.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Vispārējs uzņēmuma koncepcijas apraksts    4
1.1.  Uzņēmuma apraksts    4
1.2.  Uzņēmuma atrašanās vietas analīze    5
1.3.  Uzņēmuma misijas un galveno mērķu izstrāde    6
2.  Pakalpojumu raksturojums, ražošanas procesa apraksts    7
2.1.  Piedāvājuma apraksts    7
2.2.  Uzņēmuma projektēšana    8
2.3.  Uzņēmuma telpu platības aprēķins    9
2.4.  Uzņēmuma apmeklētāju skaita aprēķins    10
2.5.  Uzņēmuma interjera un iekārtojuma izveidošana    11
3.1.  Uzņēmuma organizatoriskās struktūras izveidošana    14
3.2.  Uzņēmuma darbiniekiem izvirzāmo prasmju, iemaņu un spēju noteikšana, atlases principu izstrāde. Darba režīma noteikšana    15
3.3.  Darbinieku veicamo pienākumu apraksts    16
3.4.  Viesmīļu skaita aprēķins    17
4.  Tirgus analīze un mārketinga darbību apraksts    18
4.1.  Patērētāju analīze    18
4.2.  Konkurentu analīze    19
4.3.  Cenas noteikšanas metodes un politika    20
4.4.  Pārdošanas veicināšanas un virzīšanas pasākumi    21
4.5.  Reklāmas gada plāns    22
4.6.  Uzņēmuma logo    23
4.7.  Plānotā uzņēmuma SVID analīze un darbības stratēģiju noteikšana    24
5.  Riska faktoru analīze    26
5.1.  Riska faktoru un problēmu raksturojums    26
5.2.  Riska mazināšanas iespēju noteikšana    27
6.  Finanšu plāns un darbības rezultātu analīze    28
6.1.  Uzņēmumu izmaksu aprēķins (pirms darbības uzsākšanas)    28
6.2.  Uzņēmuma realizācijas ieņēmumu aprēķins    29
6.3.  Uzņēmuma izmaksu aprēķins    30
6.3.1.  Pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķins    30
6.3.2.  Kredīta dzēšanas plāna izveide    31
6.3.3.  Darbinieku darba algas aprēķins    32
6.3.4.  Ražošanas un pārējās izmaksas    33
6.4.  Uzņēmuma plānotais peļņas vai zaudējumu aprēķins    34
6.5.  Naudas plūsmas pārskata izveide    35
6.6.  Uzņēmuma plānotā bilances izveidošana    38
6.7.  Uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātu analīze    39
  Secinājumi un priekšlikumi    40
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    42
  Pielikums. Ēdienkarte    43
Фрагмент работы

Secinājumi

Apkalpošanas kvalitāte un produktu kvalitāte ir priekšnosacījums veiksmīgai restorāna darbībai. Kaut arī ēdināšanas uzņēmumā būtu izcils telpas dizains, izskats, teicama atrašanās vieta, galvenais ir pakalpojuma, cenas un pārtikas kvalitāte.
Ēdināšanas uzņēmumu skaits ar katru gadu samazinās, ja 2009.gadā ēdināšanas uzņēmumu skaits bija pieaudzis līdz 2360, tad 2010.gadā tas strauji samazinājās par 10%, jo uzņēmumu apgrozījums 2010.gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, samazinājies par 30%. Galvenais iemesls tam ir iedzīvotāju maksātspējas samazināšanās, jo mājsaimniecības patēriņa izdevumi par ēdināšanas pakalpojumiem vidēji uz vienu mājsaimniecības locekli gadā 2010.gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, samazinājušies par 47%. Tādēļ ir vērts mēģināt atvērt savu uzņēmumu.

Priekšlikumi
Ēdināšanas uzņēmumiem galvenā uzmanība jāpievērš pakalpojuma, cenu un pārtikas kvalitātei. Uzņēmuma darbiniekiem jābūt izcilām apkalpošanas spējām, kā arī pavāriem jāgatavo labas kvalitātes ēdieni. Jāizpēta tirgus cenas, lai spētu konkurēt ar citiem uzņēmumiem, saglabājot klientiem izdevīgas cenas. Jāveic piegādātāju analīze, lai noskaidrotu, kurš piedāvā kvalitatīvāko produkciju.
Lai uzņēmums spētu piedāvāt savus pakalpojumus klientiem ar nelieliem ienākumiem, jāizveido dienas speciālie piedāvājumi, piemēram, dienas ēdiens ar 20% atlaidi.
Uzņēmuma pārdošanas apjoma analīze ar katru gadu palielinās, taču lai piesaistītu vēl vairāk klientus, nedēļas nogalēs – sestdienās vai svētdienās jārīko pasākumi, piemēram, romantiski vakari muzikālas grupas pavadībā, tematiskie vakari saistībā ar zvejniecību.
Likviditātes rādītāju uzlabošanai uzņēmumam jādomā par lietderīgāku naudas līdzekļu izmantošanu, plānojot izdevīgākus krājumu izdevumus, izdevumus par elektroenerģiju, ūdeni un kanalizāciju.
Noteikta uzņēmuma peļņas daļa jānovirza uzņēmuma risku vadībai, lai veiktu risku samazināšanas pasākumus, piemēram, darbinieku apmācības – kursi, ikmēneša kafejnīcas tehniskā pārbaude, iknedēļas sapulces, kurās darbinieki izsaka savu viedokli par kafejnīcas uzlabojumiem.


Коментарий автора
Atlants