-
Uzņēmuma "La Bogeme Catering" finansiāli ekonomiskā analīze
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 3 | |
1. | Teorētiskais pamatojums | 3 |
1.1. | Likviditātes rādītāji | |
1.2. | Maksātspējas rādītāji | |
1.3. | Rentabilitātes rādītāji | |
2. | SIA „La Boheme catering” finansiāli ekonomiskā analīze | |
2.1. | Informācija par uzņēmumu | |
2.2. | Uzņēmuma SIA „La Boheme catering” bilances analīze |
Secinājumi un priekšlikumi
Secinājumi:
1. Uzņēmums nav ieguldījis tā attīstībā kopš tā atvēršanas brīža – 4 gadus;
2. Uzņēmumam nav savu telpu – tās tiek īrētas, sadārdzinot uzņēmuma izmaksas;
3. Uzņēmumā aizņemtais kapitāls ir lielāks kā pašu kapitāls;
4. Uzņēmums peļņu izmaksā dividendēs;
5. Uzņēmumam ir zema realizācijas rentabilitāte;
6. Uzņēmuman nav problēmu ar krājumu realizāciju;
7. Absolūtā likviditāte ir augsta;
8. Atdeve no aktīviem ir augsta salīdzinot ar nozari;
9. Atdeve no pašu kapitāla ir augsta;
10. Debitoru aprites koeficients ir augsts;
11. Kreditoru aprites norit ātri;
12. Uzņēmumam krīzes periodā ir peļņa = uzņēmums ir bijis efektīvs.
Priekšlikumi:
1. Ieguldīt uzņēmuma attīstībā, tādējādi paaugstinot uzņēmuma darbības kvalitāti un apjomus;
2. Atpirkt uzņēmuma telpas, jo īrētās telpas sastāda augstus izdevumus, tādējādi uzņēmumam rodas zema realizācijas rentabilitāte;
3. Uzņēmuma peļņu neizmaksāt dividendēs, bet ieguldīt to uzņēmumā, tādējādi samazinot aizņemtā kapitāla īpatsvaru un atkarību no tā;
4. Uzņēmumam būtu nepieciešams paaugstināt tā apgrozījumu, jo uzņēmumam nav problēmu ar krājumu realizāciju, tādēļ uzņēmumam būtu nepieciešama paplašināšanās.
…
Darbā detalizēti veikta uzņēmuma La Boheme Catering finansiāli ekonomiskā analīze. Darbs sagatavots atbilstoši Banku augstskolas metodiskajiem norādījumiem un tika novērtēts ar atzīmi 9.
