Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 1.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 2.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 3.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 4.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 5.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 6.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 7.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 8.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 9.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 10.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 11.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 12.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 13.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 14.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 15.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 16.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 17.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 18.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 19.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 20.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 21.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 22.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 23.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 24.
  • Отчёт по практике 'Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri higēniskais novērtējums', 25.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  UZŅĒMUMA PLĀNOJUMS UN IEKĀRTOJUMS    3
1.1.  Ēkas un iekārtas    3
1.2.  Pārtikas ražošanas telpa    5
2.  Ūdens apgāde    7
2.1.  Dzeramā ūdens apgāde    7
2.2.  Dzeramā ūdens kvalitāte    7
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas    8
4.  Apgaismojums    9
4.1.  Apgaismojuma ierīču izvietojums    9
4.2.  Apgaismes ķermeņi, to armatūra    9
5.  Ventilācija    10
6.  Ģērbtuves un tualetes    11
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    12
8.  Iekārtas un darba rīki    13
9.  Ražošanas higiēnas prasības    14
10.  Personāla higiēna    15
10.1.  Prasības apaviem, galvassegām, apģērbam    16
10.2.  Sanitārais minimums    17
10.3.  Rīkošanas savainojuma gadījumā    17
10.4.  Medicīniskās apskates    18
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums    19
12.  Pārtikas atkritumi    21
13.  Pielikums    22
Фрагмент работы

1. UZŅĒMUMA PLĀNOJUMS UN IEKĀRTOJUMS
• Ēdināšanas uzņēmums atrodas Rīgā,centra rajonā,dzīvojamās ēkas pirmajā stāvā
• Tuvākās ēkas atrodas salīdzinoši netālu, aptuvenais attālums 15 metri
• Ēkas tuvumā ir pieejama autostāvieta uzņēmuma viesiem un darbiniekiem
• Piebraucamais ceļš ir no cieta seguma - bruģa
• Ēkai ir divi piebraucamie ceļi, pa vienu notiek produktu piegāde , bet otras puses ceļā notiek konteineru pievades ceļš atkritumu izvešanai, kas nodrošina sanitāri higēnisko normu prasības ievērošanu
• Atkritumu platforma aptuveni atrodas 30 metru attālumā no ēkas, un par to savākšanu atbild centralizētā sistēma
Kopumā uzņēmums no atrašanās viedokļa atbilst sanitāri higiēniskajām normām. Atbilst arī norādījumi par ražošanas telpām pēc Higiēnas vadlīniju ieteikuma, ka tām vajadzētu atrasties uz ziemeļu pusi, jo tas samazina insektu daudzumus, kā arī nodrošina temperatūras nemainīgumu un telpas nesakaršanu dienas karstajā periodā.
Tā kā restorāns atrodas daudzdzīvojamā ēkā, tas ir pakļauts centralizēta pilsētas ūdensvada sistēmai un kanalizācijai.

1.1. Ēkas un iekārtas
Ēka ir labā tehniskā, kā arī vizuālā stāvoklī.
Uzņēmumā darbojas stingri noteikts mazgāšanas – dezinfekcijas plāns, par ko atbild apkopējas. Šis plāns tiek ievērots un kontrolēts, apkopējai atzīmējot tīrīšanas laikus kontrollapā.

Коментарий автора
Atlants