.
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
  • Конспект 'Vielmaiņa un enerģijas maiņa. Termoregulācija', 1.
  • Конспект 'Vielmaiņa un enerģijas maiņa. Termoregulācija', 2.
  • Конспект 'Vielmaiņa un enerģijas maiņa. Termoregulācija', 3.
  • Конспект 'Vielmaiņa un enerģijas maiņa. Termoregulācija', 4.
  • Конспект 'Vielmaiņa un enerģijas maiņa. Termoregulācija', 5.
  • Конспект 'Vielmaiņa un enerģijas maiņa. Termoregulācija', 6.
  • Конспект 'Vielmaiņa un enerģijas maiņa. Termoregulācija', 7.
Фрагмент работы

Cukura diabēts ir hroniska slimība,kas rodas,ja aizkuņģa dziedzeris neizstrādā pietiekoši daudz insulīna. Insulīns veicina glikozes iekļūšanu šūnās. Ja trūkst insulīna, cilvēkam rodas cukura diabēts jeb cukurslimība. Aizkuņģa dz.izstrāda 30-40 DV insulīna d/n.
• Pilnīgs insulīna defecīts-10 % no diabēta pacientiem.
• Nepilnīgs insulīna defecīts-90 % no diabēta pacientiem.
TAUKU MAIŅA
Tauki-organiski savienojumi, glicerīna un taukskābju esteri (triglicerīdi), pieder pie lipīdiem. Kopā ar ogļhidrātiem un olbaltumvielām tauki ir dzīvnieku, augu un mikroorganismu šūnu sastāvdaļa. Pieaugušam cilvēkam nepieciešamais tauku daudzums ir 60 – 100g dienā.
Tauku iedalījums:
• Dzīvnieku taukos-satur galvenokārt piesātinātās taukskābes (izņemot zivju eļļas)
• Augu taukos jeb eļļās-satur galvenokārt nepiesātinātas taukskābes (izņemot kokosriekstu un kakao taukus)
Veidi:
Piesātinātās-palmitīnskābe un stearīnskābe, atrodas augu un dzīvnieku taukos. Palielina sirds slimību risku, veicina saslimšanu ar vēzi, kā arī aptaukošanos. Paaugstina arī “sliktā” holesterīna līmeni asinīs.

Коментарий автора
Atlants