Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
  • Реферат 'Bārs', 1.
  • Реферат 'Bārs', 2.
  • Реферат 'Bārs', 3.
  • Реферат 'Bārs', 4.
  • Реферат 'Bārs', 5.
  • Реферат 'Bārs', 6.
  • Реферат 'Bārs', 7.
  • Реферат 'Bārs', 8.
  • Реферат 'Bārs', 9.
  • Реферат 'Bārs', 10.
  • Реферат 'Bārs', 11.
  • Реферат 'Bārs', 12.
  • Реферат 'Bārs', 13.
  • Реферат 'Bārs', 14.
  • Реферат 'Bārs', 15.
  • Реферат 'Bārs', 16.
  • Реферат 'Bārs', 17.
  • Реферат 'Bārs', 18.
  • Реферат 'Bārs', 19.
  • Реферат 'Bārs', 20.
  • Реферат 'Bārs', 21.
  • Реферат 'Bārs', 22.
  • Реферат 'Bārs', 23.
  • Реферат 'Bārs', 24.
  • Реферат 'Bārs', 25.
  • Реферат 'Bārs', 26.
  • Реферат 'Bārs', 27.
  • Реферат 'Bārs', 28.
  • Реферат 'Bārs', 29.
  • Реферат 'Bārs', 30.
  • Реферат 'Bārs', 31.
  • Реферат 'Bārs', 32.
  • Реферат 'Bārs', 33.
  • Реферат 'Bārs', 34.
  • Реферат 'Bārs', 35.
  • Реферат 'Bārs', 36.
  • Реферат 'Bārs', 37.
  • Реферат 'Bārs', 38.
  • Реферат 'Bārs', 39.
  • Реферат 'Bārs', 40.
  • Реферат 'Bārs', 41.
  • Реферат 'Bārs', 42.
  • Реферат 'Bārs', 43.
  • Реферат 'Bārs', 44.
  • Реферат 'Bārs', 45.
  • Реферат 'Bārs', 46.
  • Реферат 'Bārs', 47.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Kopsavilkums    4
1.  Vispārējs uzņēmuma koncepcijas apraksts    5
1.1.  Uzņēmuma apraksts    5
1.2.  Uzņēmuma atrašanās vietas analīze    6
1.3.  Uzņēmuma misijas un galveno mērķu izstrāde    6
2.  Pakalpojumu raksturojums, ražošanas procesa apraksts    8
2.1.  Piedāvājuma apraksts    8
2.2.  Uzņēmuma projektēšana    8
2.3.  Uzņēmuma telpu platības aprēķins    9
2.4.  Uzņēmuma apmeklētāju skaita aprēķins    9
2.5.  Uzņēmuma interjera un iekārtojuma izveidošana    10
2.6.  Kvalitātes kontroles pasākumu noteikšana    12
3.  Uzņēmuma menedžments    13
3.1.  Uzņēmuma organizatoriskās struktūras izveidošana    13
3.2.  Uzņēmuma darbiniekiem izvirzāmo prasmju, iemaņu un spēju noteikšana, atlases principu izstrāde. Darba režīma noteikšana    14
3.3.  Darbinieku veicamo pienākumu apraksts    15
3.4.  Viesmīļu skaita aprēķins    16
4.  Tirgus analīze un mārketinga darbību apraksts    18
4.1.  Patērētāju analīze    18
4.2.  Konkurentu analīze    19
4.3.  Cenas noteikšanas metodes un politika    23
4.4.  Pārdošanas veicināšanas un virzīšanas pasākumi    24
4.5.  Reklāmas gada plāns    24
4.6.  Uzņēmuma logo    25
4.7.  Plānotā uzņēmuma SVID analīze un darbības stratēģiju noteikšana    26
5.  Riska faktoru analīze    28
5.1.  Riska faktoru un problēmu raksturojums    28
5.2.  Riska mazināšanas iespēju noteikšana    29
6.  Finanšu plāns un darbības rezultātu analīze    30
6.1.  Uzņēmumu izmaksu aprēķins (pirms darbības uzsākšanas)    30
6.2.  Uzņēmuma realizācijas ieņēmumu aprēķins    30
6.3.  Uzņēmuma izmaksu aprēķins    31
6.3.1.  Pamatlīdzekļu nolietojuma aprēķins    31
6.3.2.  Kredīta dzēšanas plāna izveide    33
6.3.3.  Darbinieku darba algas aprēķins    35
6.3.4.  Ražošanas un pārējās izmaksas    36
6.5.  Naudas plūsmas pārskata izveide    37
  Secinājumi un priekšlikumi    40
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    41
Фрагмент работы

Kopējais likviditātes koeficients:
Apgrozāmie līdzekļi/īstermiņa saistības = 234516.57 / 62524.47 = 3.75
Pēc rādītāju rezultātiem var secināt, ka uzņēmums “Zebra Bar” darbosies veiksmīgi. Uzņēmums gūs labu peļņu un būs spējīgs nomaksāt visus parādus un pārējos izdevumus.

Secinājumi un priekšlikumi
Veicot uzņēmuma analīzi, var secināt, ka uzņēmums “Zebra Bar” darbosies sekmīgi un būs konkurētspējīgs uzņēmums. Bāru apmeklēs gan vietējie iedzīvotāji, gan arī ārzemnieki. Tā kā bārs atradīsies Rīgas centrā, tad apmeklētāju būs daudz. Uzņēmumā arī būs pieejamas cenas un tiks veidoti arī dažādi pasākumi, kas pievērsīs klientu uzmanību. Klientiem iespēja būs arī nodegustēt bārmeņa jaunākos meistardarbus un uzņēmumā tiks ieviestas atlaides – īpašas atlaides uz noteiktiem dzērieniem un iespēja iegūt klientu karti ar 10% atlaidi.
Uzņēmums gūs labu peļņu un būs spējīgs nomaksāt visus parādus un pārējos izdevumus.
Priekšlikums ir veikt klientu aptaujas vismaz divas reizes gadā, lai spētu apmierināt katra klienta vajadzības, papildināt dzērienkarti un atjaunot interjeru.
Pēc aprēķiniem, kopējais likviditātes koeficients ir 3,75, kas ir diezgan liels rādītājs. Ir liels naudas pārpalikums, un ir iespēja to izmantot efektīvāk.

Коментарий автора
Atlants